vineri, 18 martie 2011

Vine ziua pacalelilor


         Se apropie 1 aprilie-ziua pacalelilor si nu pot sa nu ma gandesc la faptul ca eu nu reusesc sa pacalesc pe cineva in acea zi. Fie imi lipseste talentul, inspiratia in a gasi o pacaleala credibila, fie ma tradeaza atitudinea si interlocutorul isi da seama imediat de intentie. Faptul ca in acea zi, toti se asteapta ca orice ai spune sa fie o pacaleala, imi ingreuneaza si mai mult situatia. Imi pierd seriozitatea ce ar trebui sa o am in momentul lansarii poantei. Mai rau e ca desi sunt convinsa ca ceilalti miros pacaleala, eu insami uit ca exista riscul ca oricand sa fiu pacalita si cad adesea in plasa. Aseara ne-am chinuit eu si sotul sa ne amintim ce pacaleli am abordat anul trecut si nu am reusit. Cred ca ar trebui sa luam ceva ginko biloba, ca vad ca stam cam prost cu memoria. Nici nu stiu daca ar trebui sau nu sa imi pun la treaba imaginatia pentru vreo farsa...ma mai gandesc la asta. Voi in ce ipostaza va aflati de 1 aprilie? Vanat sau vanator?

6 comentarii:

  1. 1. Andreea daca nu ai "talent" nu te bagi.:)
    2. În timp ce pentru mulţi 1 aprilie este Ziua Păcăleli­lor, pentru ornitologi, 1 aprilie înseamnă Ziua Păsărilor. Sărbătorită mai ales în perioada interbelică, Ziua Păsărilor a fost “reinaugurată” din 1993.

    RăspundețiȘtergere
  2. De Ziua Pasarilor habar nu aveam. Si cam ce se face pentru a o celebra?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ne punem pene si incepem sa ciripim...poate poate vine primavara!! :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. A sadi un copac sau a plasa casute pentru pasari sunt lucruri foarte simple pentru noi, dar importante pentru mentinerea echilibrului ecologic. A nu distruge padurile, a nu le defrisa masiv ne ajuta la mentinerea unei mediu mai curat si a unei vieti mai sanatoase.
    Exista destule persoane si institutii preocupate de marcarea Zilei Pasarilor si a Arborilor, de la cei mai mici (care sunt si cei mai inventivi) si pâna la cei mai mari, care apeleaza la sensibilitatea si dragostea românului pentru natura.

    Fie ca este vorba de excursii în natura, de expozitii de desene si fotografii cu tematica sau de recitaluri de versuri, de întruniri, simpozioane si conferinte, aceasta zi nu trece neobservata.

    @ Ioana ,
    ... “Ciripim, ciripim, până la vară?” :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu într-un an am împrumutat maşina unui amic, pe 31 martie, iar pe 1 aprilie l-am sunat să-i spun că am avut accident, că maşina e făcută praf dar să nu se sperie că eu am doar piciorul luxat şi o entorsă la mâna dreaptă. :D
    Bineînţeles că era să iau bătaie ( la figurat vorbind) şi că în ziua aia abia abia a vorbit cu mine!
    Doar că ai grijă! Din dorinţa de a fi cea mai tare în păcăleli, de atunci trăiesc un coşmar, fiindcă de 1 aprilie mereu mi se pregătesc cele mai ale naibii farse :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. :)))) Faina ideea cu masina...da' eu n-am carnet. :)))

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...