luni, 23 septembrie 2013

Cu leacuri babesti

Iar am avut parte de un sfarsit de saptamana mai greu, in principal pentru ca raceala celei mici a revenit in forta si, mai ales in noaptea de sambata spre duminica, ne-a tinut treji si a chinuit-o fara pauze. Asta-noapte, insa, dupa ce de-a lungul serii a tusit fara incetare, de cateva ori pe minut, am apelat la metode mai apropiate de leacurile bunicii si, spre surprinderea noastra, au functionat. Ceea ce nu au facut alte siropuri din farmacie. Un adevarat cocktail anti-tusiv i-am administrat- sirop de muguri de pin, ceai de coji de ceapa indulcit cu miere, plus siropul de tuse de la farmacie pe care i-l dadusem si in zilele precedente. Si efectul s-a instalat dupa putin timp. A adormit si nu s-a mai trezit pe parcursul noptii din cauza tusei sau a nasului curgator sau infundat. E drept ca acum tot mai tuseste, da nu la intensitatea de aseara, e vizibil ameliorata toata boala, dar la gradinita nu am dus-o. La cum se prezenta ieri, pana sa-i dam toate astea, nu mi-ar fi primit-o la gradi. O mai tin cred si maine acasa, daca evolueaza in bine si abia miercuri o voi duce iar la gradinita.


Mai am pregatit si sirop de ridiche neagra, caci aseara, pe la 9, noi umblam prin oras in cautare de ridichi negre si nu gaseam. Pana la urma, am mers intr-un hipermarket, exclusiv pentru acele ridichi si am gasit acolo. Dar am gasit si siropul de pin si l-am luat, nu am stat pe ganduri. In periplul meu, am cules si informatia despre ceaiul de coji de ceapa, despre care stiam eu, dar mi se stersese din memoria imediata. Si uite asa, am reusit sa fac copilul sa se simta mai bine, cu leacuri babesti.

Boala inca nu e pe sfarsite, dar ameliorarile se vad. Mai fain e ca m-a luat flama si pe mine, asa cum se intampla de multe ori. O purtam de la una la alta, si e o distractie in toata regula. Cu ghilimele, desigur. Oricum, in seara asta nu am de gand sa o mai scot pe afara, poate nici maine. Nu de alta, dar nici eu n-as avea chef sa ies. O baie fierbinte mi-ar prinde insa foarte bine. Si cateva pagini din Zorba, ca sa imi mai indulcesc seara... daca voi gasi ragazul, bineinteles. Si daca intepaturile din gat ma vor lasa sa ma relaxez. 

LATER EDIT  Pentru ca tarziu mi-a picat fisa, adica acum, zic sa va arat si despre ce sirop de muguri de pin este vorba. 

Sursa foto de sus

3 comentarii:

  1. Voiam sa te atentionez inca de la articolul cu inceperea gradinitei ca e posibil sa urmeze raceli, gripe... asa-i la comun, toate se dau, chiar si microbii. :)
    Nici nu-ti inchipui ce multumit sunt ca leacurile babesti au avut efect mai bun decat leacurile celelalte. In plus, astea nu au efecte secundare. Felicitari!

    Si multa sanatate, la toti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiam eu, dar nu ma asteptam chiar asa, din prima zi. Ei, acum e mai bine, multumita acestor leacuri. Tocmai datorita lipsei efectelor secundare am ales sa ii dau asa ceva. Ca sa ii pot da la nevoie, de cate ori trebuie. Plus ca deja luase in ultimele saptamani 5 medicamente diferite. Si nu se vindecase complet cu niciunul din ele.

      Ștergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...