sâmbătă, 27 iulie 2013

Diminetile de sambata

Pe postul la care urmareste asta mica de obicei desene animate este un promo la desenele animate de sambata dimineata, in care se repeta de vreo cateva ori expresia diminetile de sambata, ca fiind reprezentativa pentru o anumita atmosfera, pentru a deveni un etalon al copilariei, de care cei mici isi vor aminti peste ani. Nu stiu cat i s-a intiparit ei expresia, dar mie imi rasuna insistent in minte, tocmai pentru ca imi aminteste intr-un fel de copilarie, de acea atmosfera speciala de care se vorbeste in clip. Da, diminetile de sambata aveau ceva al lor in copilaria mea. Erau altfel, lumina soarelui patrundea intr-un anume fel prin ferestre, furnicarul de oameni ce se ducea sau venea din piata era altfel decat in restul zilelor- diminetile de sambata aveau solemnitatea lor.


Ceva din ele se pastreaza si acum, eu caut semne in lumina soarelui, in aer, in zgomotul multimii, si in cele din urma, in suflet. Printre firele de nisip ale vietii, razbate o unda luminoasa. O aroma dulceaga, de clatite si crema de zahar ars. Ori de lapte cu gris si dulceata. Momente de plinatate, in care intregul apare ca un simbol al implinirii interioare. Diminetile de sambata ar trebui sa aduca mai multa bucurie, urmeaza o zi plina, de care putem profita dupa placul nostru. Parca si cafeaua aduce mai multa relaxare intr-o astfel de dimineata.

Savurati aceste dimineti incantatoare de sambata!

Un comentariu:

  1. Daca toate diminetile de vara, nu numai cele de sambata, ar fi cum au fost cele de pana acum, ce vara frumoasa am avea!

    Nu mai beau cafea de f. multi ani asa ca nu mai stiu cum arata diminetile de vara cu aroma de cafea.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...