vineri, 12 iulie 2013

O oaza placuta... pentru mine

De dimineata nu aveam o stare prea buna. Nici la ora asta nu pot spune ca-s foarte ok, dar macar in decursul zilei a fost ceva mai bine si pentru mine. Ce-mi pare rau e ca nu m-am indurat sa ma delectez cu un coctail, ca sa fie tacamul complet. Adica umbra, copiii ocupati, fara prea multe solicitari, o masa, un scaun confortabil, cartea, tigarile, cafeaua, apa, pericole prea putine, va sa zica fara aceeasi necesitate de supraveghere ca in alte locuri- dar si ceva mai multi bani cheltuiti. Insula copiilor-timp nelimitat in decursul unei zile, pret rezonabil-15 lei de copil, plus alte chestii la preturi acceptabile, comparabile cu cele de la chioscurile din Cismigiu, de exemplu.

A meritat. De acum voi incerca sa imi ofer mai des astfel de iesiri. Fara minim 50 de lei nu ai ce face, dar avantajele mi-au fost pe masura. Sa stiu ca merg de dimineata, inarmata cu ce trebuie, si sa stau acolo cat de mult, caci tare bine m-am relaxat. Atat cat s-a putut, cu doua motate, dar au fost foarte ocupate, nu m-au fredonat la cap, am citit in trei ore cat citeam o zi intreaga, poate mai mult chiar.

La intoarcere, am ales un traseu poate mai lung, dar mai placut-pe malul lacului, pana ce am trecut de ecluza. A fost ceva de mers pe jos si eram toate obosite, dar am preferat briza si umbra copacilor in locul strazilor incinse si bantuite de masini. Bateriile nu-mi sunt cu mult mai pline, sunt undeva intre galben si rosu. Pesemne am nevoie de ceva mai mult.

2 comentarii:

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...