sâmbătă, 28 decembrie 2013

Cateva randuri printre ganduri

Inca un pic si va fi gata si acest an. Parca in fiecare an aceleasi ganduri ma strabat in aceasta perioada. Si ma incearca nevoia de retrospective, de planuri pentru anul ce va sa vina, uneori imi pare rau ca anul se sfarseste, alteori parca abia astept sa inceapa un alt an, mai bun. Cum e acum, greu de spus. N-a fost un an prea bun, dar poate nici cel mai rau. Si daca imi pare rau ca se duce, e mai degraba un regret fata de timpul ce se scurge mult mai repede decat as dori. Pe de alta parte, treispele din coada acestui an parca si-a cam facut efectul, daca e sa privesc in urma asupra evenimentelor mai importante, dar per ansamblu, poate ca tot raul e inspre bine si viitorul acela impalpabil va arata mai bine. Cel putin asa ne place celor mai multi dintre noi sa credem si daca n-ar fi asa, n-am putea trece peste momentele nefavorabile ale vietii.

Spiritul Craciunului inca pluteste in aer, in seara aceasta am privit cerul plin de stele si le-am putut vedea ca pe ceva miraculos, ca pe un fenomen extraordinar, nu ca pe o banalitate. Luminite aprinse prin curti, pe la ferestre, prin pomi... Afara nu e foarte frig si aerul e intesat de povesti. Demult n-am mai visat fara sa fiu adormita. De fapt, asta ar fi trebuit sa o spun in recenzia cartii pe care o citesc, dar nu m-am putut abtine. Imi amintesc ca obisnuiam candva sa visez inainte de a adormi, sa ma las purtata de ganduri, de inchipuiri intr-o lume care arata asa cum eu ma gandeam, in care totul se desfasura dupa cum imi imaginam eu. Am uitat sa fac asta, nu mai stiu nici eu de cand. Poate ca n-ar strica uneori sa  repet experienta, dar oare mai pot?


As fi vrut sa fac si un bilant al cartilor citite, vreo 47  plus una din care mai am putin. Ca sa nu le insir, gasiti lista lor aici

 

   


      2013 Reading Challenge

N-o sa imi mai fac planuri de lectura pentru 2014, cel putin in privinta nominalizarilor, pentru ca nu am reusit sa  ma tin nici macar de cele cateva titluri pe care mi le propusesem pentru 2013. Voi continua insa sa ma provoc a citi un anumit numar de carti, chiar daca anul acesta nu am reusit cat mi-am propus. Probabil voi mentine tinta de 60 de titluri, ca sa ma impulsionez, desi pe de alta parte, sunt constienta ca timpul imi e mult mai redus si ar fi bine sa ma multumesc cu mai putin. De asemenea, stiu ca e mai importanta calitatea decat cantitatea, insa mi-ar place ca macar la numarul de pagini parcurse zilnic sa ma mentin la un nivel satisfacator, nu exceptional.

Va doresc sa aveti numai ganduri bune acum, in preajma stafetei dintre ani!
         
     

14 comentarii:

  1. Mda, n-a fost un an prea stralucit, a trecut repede si a lasat sechele. Ai citit mult, nu te plange, eu n-am avut timp de atatea carti. Iti doresc zile frumoase in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dvs vă doriți să citiți mai mult în anul care vine, eu dimpotrivă, îmi doresc mai puțină lectură - și sper că voi putea să mă țin de cuvânt.
    În rest, vă doresc un an mai bun, cu liniște și fericire în familie și multe împliniri sufletești și nu numai!
    La mulți ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa va auda Cel de Sus si la fel va doresc si dumneavoastra. :) La multi ani!

      Ștergere
  3. 60 de carti intr-un an, adica 5 pe luna, respectiv una pe saptamana?!?... Esti tare!

    Nu uita, insa, ca atata lectura trebuie sa se reflecte in ceva. Pe cand propriul tau volum in toata regula?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate ca acesta ar trebui sa devina unul din proiectele pe care sa mi le propun pentru 2014, insa un astfel de demers trebuie sa vina de la sine, ori poate ca ar fi nevoie de un mic imbold. Sa vedem, de scris, eu tot scriu, dar inca nu mi se pare ca ceea ce scriu eu ar merita expus si altora.

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. De ceva vreme, tot incep cate o carte (impropriu spus, dar cum altfel sa ii spun, caci asta e prima intentie), dar ulterior, ceva se rupe si paginile scrise raman in aer. :)

      Ștergere
  5. Regardless, LA MULTI ANI si numai ganduri bune din intuneric, pentru anul care vine!
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Un an mai bun iti doresc tie si celor dragi tie! La multi ani fericiti!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce s-a dus, e bun dus. Acum sa ne gandim la ceea ce este si ;a ceea ce va veni.
    La multi ani, Andreea!

    RăspundețiȘtergere
  8. Vives annos ! (adica tot La multi ani, cum ar fi trebuit sa zica si dacii mai modernisti vorbitori de lb latina in preajma sarbatorilor mai pagane de iarna, desi ceva mai devreme decat mine)

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...