joi, 18 iunie 2015

Jose Eustacio Rivera- Vâltoarea

În urmă cu o săptămână, scriam despre o carte pe care o recomand cu drag celor care mă cunosc sau celor care îmi citesc blogul. Este vorba despre Vâltoarea, de Jose Eustacio Rivera. Timpul nu  mi-a permis să vă semnalez mai repede apariția acestui text pe Bookhub, o fac acum, cu scuzele de rigoare, pentru că este o carte impresionantă, nu îndeajuns cunoscută și comentată astăzi, deși beneficiază și de o reeditare ceva mai recentă, la Editura Corint. Ediția citită de mine are peste 40 de ani, e destul de jerpelită săraca, așa că am profitat de ocazie și, la Bookfest, mi-am luat și ediția mai nouă, la doar 3 lei.

Iată ce impresii de lectură am cules parcurgând această carte. Restul, puteți citit aici .

N-aș fi putut bănui în primele pagini încotro mă va purta Vâltoarea - în lumea dezolantă a sclaviei din pădurile de arbori de cauciuc, în care oameni de diverse etnii (columbieni, venezueleni, indieni etc.) amestecă în laptele de cauciuc propriul sânge, așa cum adesea menționează personajul-narator al acestei crunte istorii, pe parcursul însemnărilor sale.

Restul, puteți citi aici .

2 comentarii:

  1. Un scriitor columbian necunoscut mie până acum. Marquez nu mă dă pe spate aşa că sunt curioasă să descopăr scriitori noi columbieni.

    RăspundețiȘtergere

  2. O metoda buna de a face bani gasesti pe http://www.bani-pe.net/

    RăspundețiȘtergere

50 de bani... găuriți

Nu e vorba de 50 de bani (pierduți pe un cărucior lăsat la uşa toaletei unui hypermarket). E vorba de mentalitate. Până când vor învăța româ...