joi, 18 iunie 2015

Jose Eustacio Rivera- Vâltoarea

În urmă cu o săptămână, scriam despre o carte pe care o recomand cu drag celor care mă cunosc sau celor care îmi citesc blogul. Este vorba despre Vâltoarea, de Jose Eustacio Rivera. Timpul nu  mi-a permis să vă semnalez mai repede apariția acestui text pe Bookhub, o fac acum, cu scuzele de rigoare, pentru că este o carte impresionantă, nu îndeajuns cunoscută și comentată astăzi, deși beneficiază și de o reeditare ceva mai recentă, la Editura Corint. Ediția citită de mine are peste 40 de ani, e destul de jerpelită săraca, așa că am profitat de ocazie și, la Bookfest, mi-am luat și ediția mai nouă, la doar 3 lei.

Iată ce impresii de lectură am cules parcurgând această carte. Restul, puteți citit aici .

N-aș fi putut bănui în primele pagini încotro mă va purta Vâltoarea - în lumea dezolantă a sclaviei din pădurile de arbori de cauciuc, în care oameni de diverse etnii (columbieni, venezueleni, indieni etc.) amestecă în laptele de cauciuc propriul sânge, așa cum adesea menționează personajul-narator al acestei crunte istorii, pe parcursul însemnărilor sale.

Restul, puteți citi aici .

Un comentariu:

  1. Un scriitor columbian necunoscut mie până acum. Marquez nu mă dă pe spate aşa că sunt curioasă să descopăr scriitori noi columbieni.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...