joi, 7 iunie 2012

Eu cu cine votez?

Peste tot se face apel ca oamenii sa mearga duminica la vot. Nu va mai expun motivele, caci sigur v-au intoxicat destul alte surse. U m-as duce, dar cum nu am drept de vot in Bucuresti,  ma vad in situatia de a nu sti pe cine sa stampilez. Asta deoarece, in afara de primarul in functie din comuna de domiciliu, nu cunosc niciunul din candidati si nici nu am fost intoxicata de promisiunile vreunuia. Cum nici asta actualul nu mi-e prea simpatic si nici ailalti de pe stalpi si garduri nu mi s-au parut mai de Doamne-ajuta, ma pot intreba fara gluma sau ironie-eu cu cine votez?

Sa las asta la o parte si sa va zic ceva de interes mai general decat dilemele mele personale. Mai concret, fluturasii anti candidatul X sau Y, ca vad ca se poarta. Eu crezui ca numai prin sectorul nostru se intampla, dar e raspandit fenomenul. Si daca-mi amintesc bine si in campaniile din alti ani se faceau din astea. Am gasit in cutia postala un flyer ce imita perfect pe cele originale ale unui anumitcandidat, dar lipsea sigla si, evident, era modificat textul intr-un mod denigrator. O astfel de campanie negativa poate implica doua variante ce nu se exclud una pecealalta. Prima- ca poate fi opera adversarilor, caz in careacestia, chiar daca nu se semneaza, dau dovada de o crasa josnicie, de incompetenta, de incapacitatea de a minti macar frumos si convingator, astfel incat simt nevoia sa aruncecu noroi in altii pentru aseridica ei. Si atunci pe unii din astia eclar ca nu merita sa-i votezi.

A doua- poate fi chiar mana candidatului astfel ponegrit, care mizeaza tocmai pe efectul de ridicare a sa in ochii electoratului, facand sa planeze asupra celorlalti banuiala caracterului infect. Nu ca ar mai fi cazul de banuiala, doarin cele mai multe cazuri avem de-a face cu certitudini.

Ce sa mai zic, sunt satula de campania asta, fie ea pozitiva sau negativa. Si asa oamenii sunt scarbiti in general de politicieni, mai trebuie sa suporte si balacareala electorala, insotita de circul, promisiunile si galetile de rigoare. Sau pixuri, carnati etc. Nu facedecat sa creasca sila in noi.

4 comentarii:

  1. Nu stiu ce sa spun, dar pentru mine politica a devenit mult prea murdara ca sa iau parte la asa ceva, fie si prin simplul meu vot. Pe orice candidat as vota, am impresia ca sustin, prin votul meu, sistemul acesta cu care nu mai sunt de acord, caci s-a indepartat aproape total de scopul initial. Mai mult de atat, parca m-as simti si eu murdarit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu ma voi duce la vot in semn de protest ca nu am pe cine vota.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca mai toata lumea este orecum in dilema, nu avem oameni capabili pe care sa ii votam. Totusi, eu voi merge la vot si voi vota pe ***** nu spun. De ce merg? Pentru ca este dreptul meu, democratia asa functioneaza.
    Trebuie insa sa recunoastem ca oricine ar castiga tot hotii vor face si nu ii va pasa nimanui de alegatori - decat peste alti 4 ani.

    RăspundețiȘtergere
  4. De mine cred că ţi-ai dat seama cu cine votez, din articolul meu.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...