luni, 21 octombrie 2013

Din intelepciunea unui copil de aproape 4 ani

-Stii cat de mult te iubesc? Pana la cer.
- Ba mai mult!
-Pai mai sus de cer nu este nimic.
- Ba da. Spatiul.

7 comentarii:

  1. deștept copil. și il laud nu pentru că pare a înțelege spațiul, ÎL ADMIR pentru că își exprimă sentimentele...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Deocamdata, isi exprima destul debine sentimentele prin cuvinte. Prin fapte si gesturi, nu atat de mult pe cat ma asteptam.

      Ștergere
  2. Copiii pînă-n 6 ani scot din ei, dacă-s dezinhibați, firește, asemenea considerații ultrageniale. Însă, dacă citim și ne uităm în jur, e vizibil cu ochiul liber că mulți dintre ei, după 6, probabil și din cauza contactului destul de brutal cu lumea școlii, cu dascăli isterici sau, pur și simplu, cu absența părinților (pentru cei care nu au fost la grădiniță).

    Mă țin minte inclusiv pe mine, cel de la 4-5 ani. Citeam, vorbeam în rime etc. Și? Păream un geniu precoce. S-a dovedit mai târziu că nu eram. :) E o etapă prin care trecem cu toții, de aceea nu mă mai miră.

    Ceea ce nu mă împiedică să zâmbesc cu drag când aud vreun copil de 3 emițând ânțelepciuni de om mare. Cum spunea și dl Dumitru: important este că se exprimă și că-i știți construi acest cadru propice. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este. La varsta asta par a fi geniali si, eu cel putin, pana sa o pot compara cu altii de varsta ei imi imaginam ca are sclipiri de geniu. Insa sunt destui la fel de isteti si sunt mai evoluati in comparatie cu generatia mea la aceeasi varsta.

      Si eu citeam la 4 ani si de aceea nici nu-mi amintesc cum am invatat sa citesc, e ca si cum as sti sa fac asta dintotdeauna. Dar geniu nu m-am dovedit a fi. :)

      Ștergere
  3. Scuze, s-a blocat pagina (nenorocit de internet explorer, folositi mozilla) si nu mi-am terminat ideea, era asa:

    Însă, dacă citim și ne uităm în jur, e vizibil cu ochiul liber că mulți dintre ei - după 6, probabil și din cauza contactului destul de brutal cu lumea școlii, cu dascăli isterici sau, pur și simplu, cu absența părinților (pentru cei care nu au fost la grădiniță) - se inchid in sine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si pe mine ma enerva Internet explorer-ul. Apoi l-am schimbat cu Google Chrome si ne impacam de minune, cel putin pana acum.:)

      Ștergere
  4. Cand o sa ajunga sa transpuna aceste cuvinte in fapte...

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...