sâmbătă, 26 septembrie 2015

Cu gândul pe malul mării

Sunt aproape trei săptămâni de când am revenit din vacanța târzie, de pe malul mării.  Gândul îmi e și acum acolo, la întinderea de apă ce oferă aparența infinitului. Într-o zi,  în iarna ce va veni, voi lua "Pânza de păianjen" și voi încerca să mă întorc acolo unde fericirea nu are nevoie decât de ochi deschiși asupra minunii, nu-i trebuie nici chip, nici oameni, nici obiecte.


Miroase a toamnă,  a suflet zgribulit și eu încerc să păstrez o fărâmă de vară care să-mi țină de cald. Nu pot face timpul să încremenească. Dar îl pot păstra în sufletul meu. Privesc această fotografie,  privesc în sertarul cu amintiri și pentru o clipă îmi găsesc liniștea.  

10 comentarii:

  1. Si eu ma gandesc in urma la perioada in care am fost la mare. Mi-a placut atat de mult, incat mi-a trecut prin cap gandul de a ramane acolo, macar pentru cativa ani. Dar e o diferenta intre a sta la mare in timpul concediului si a trai avand un program de munca acolo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa e, poate a locui permanent acolo, lucrând, nu e la fel de plăcut ca atunci când mergi în vacanță, dar oricum, ai posibilitatea de a vedea marea, ceea ce face ca rutina să fie mai suportabilă. Pe de altă parte, mi-ar surâde o vacanță de vreo câțiva ani. Dar ăsta e doar un vis. :)

      Ștergere
  2. E bine că v-ați ordonat amintirile în sertare...
    Chiar atât de mult v-a plăcut ,,Pânza de păianjen”?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La vremea aceea când am citit-o mi-a plăcut. Nu știu cum aș evalua-o acum, la o recitire, însă în mintea mea am creat o strânsă legătură între mare și cartea aceasta.
      Sertarele mele cu amintiri sunt destul de dezordonate, ca și cele în care păstrez obiecte. Dar, când caut ceva, găsesc cu ușurință. :)

      Ștergere
    2. Şi mie mi-a plăcut tare mult "Pânza de păianjen". Am citit-o pe la 17-18 ani dar am recitit-o şi pe la 26-27 cu aceeaşi emoţie. Dacă te leagă anumite amintiri sau asociezi o carte cu ceva plăcut e greu să mai rupi legătura iar lectura îşi păstrează acelaşi farmec ;)

      Ștergere
  3. Andreea, visul tau se poate implini si azi, daca vrei...e soare si foarte cald la mare, Acum e miezul noptii si ma uit prin fereastra deschisa si vad luna plina in toata splendoarea ei...e cald si noaptea, de parca am fi in plina vara. Vino sa faci o baie si sa vezi cata plaja au amenajat olandezii de cand s-a terminat sezonul!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult pentru invitație, însă n-am cum să vin, deși mi-ar plăcea. :)

      Ștergere
  4. Sa stii ca nu iti creezi nicio obligatie venind in vizita la mine...mi-ar face pur si simplu placere sa am casa plina, acum ca tot am loc...vii cand vrei si ai timp!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, știu că ați fi bucuroasă de musafiri așa ca mine, numai că dorința nu mi-e de-ajuns pentru a pune în practică o astfel de evadare. :)

      Ștergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...