luni, 15 octombrie 2012

Soarele de după nori mi-a adus.... o carte

Dupa nori, a aparut si soarele, aducandu-mi o bucurie ce ar putea parea marunta,dar, pentru mine, seara de duminica a fost una speciala, pentru ca, in sfarsit, am achizitionat  volumul 1 din Morometii. Eforturile mi-au fost rasplatite. Dyupa ce am colindat o buna parte din oras, ajungand in zone pe cate nu le inclusesem in circuitele obisnuite, am gasit cartea pe okazii.ro si chiar si de acolo imi cam luasem gandul, cand, duminica dupa-amiaza, m-a contactat cel care o vindea si seara ne-am intalnirt si am luat-o.  Satisfactie, incantare, asta mi-a adus in suflet gasirea acestei carti. Cand incepusem sa ma resemnez. Parca mi-a mai revenit pofta de viata, o data cu razele de soare ce mi-au incalzit fiinta.

Desigur ca abia astept sa ma apuc de citit, dar acum sunt antrenata in alta lectura. Ceva mai abstract, care merge mai greu, dar nu cedez. N-am uitat ca am ramas in urma cu recenziile. Mai ales despre Cel mai iubit dintre pamanteni as fi vrut sa scriu, desi recunosc ca mi-e greu sa leg cateva fraze despre o carte asa complexa. Apoi mai sunt volumele de proza scurta ce merita amintite, despreb care probabil nu voi scrie mult, caci nu au un subiect amplu, ci ma voi limita la impresii.  O saptamana minunata va doresc!

4 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Cu siguranţă! Altfel nu luam eu Bucureştiul la pas în căutarea cărţii. De altfel, am mai citit-o în şcoală, dar cu altă minte şi cred că nici nu am terminat-o atunci, avea bunica o carte veche.

      Ștergere
  2. Eu tocmai incep sa-mi dau seama ca voi avea o problema logistic-administrativa cu cele peste 200 de carti pe care le-am strans...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cunosc, cunosc :))) Dar e aşa greu să rezişti tentaţiei.... Şi uite aşa se aduna cu sutele. Chiar cu miile, dar mai târziu, după 50 de ani.:)

      Ștergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...