duminică, 20 octombrie 2013

Galeria 72A

Atelierul de Arte organizat de Galeria 72A in aceasta sambata a reprezentat un minunat prilej de largire a orizonturilor, atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari. Situata intr-o vila pe str. Dr. Iacob Felix, in apropierea Pietei Victoriei, Galeria 72A este un spatiu primitor, aranjat simplu, dar placut, si fiecare incapere iti spune ca acolo se petrece ceva- desene, tablouri, sculpturi, bijuterii din materiale inedite, o incapere destinata povestilor, in care cartile si lucrurile moi ce te imbie sa te asezi cat mai comod dau o nota intima atmosferei.

La Atelierul de Arte se picteaza, se deseneaza, se sculpteaza, se modeleaza, se danseaza, se spun povesti. Dar nu oricum, ci folosind ca prinicipal potential imaginatia, acel dar a fiecaruia, care, in societatea actuala, este impins oarecum in umbra.



Ghidusel asteapta cuminte pe scaun sa inceapa sa picteze

In cadrul evenimentului de ieri, copiii au pictat si au desenat dupa bunul plac, fara o tema impusa, mizand pe propria imaginatie si inspiratie. Au fost si copii mai mici, de 4-5 ani, dar si copii de varsta scolara. Lucrarile lor vor fi expuse joi, in cadrul vernisajului ce va avea loc la ora 18.


Fiecare copil va primi o diploma de participare, insa vor exista 3 castigatori ai unor cursuri de arta cu durata de 1 an, 3 luni, respectiv 6 saptamani. Ca metoda de educatie alternativa, tot ce am vazut si ni s-a prezentat mi s-a parut foarte atragator.

Cea mica a fost foarte incantata sa picteze pana in momentul in care s-a murdarit de vopsele. Am convins-o sa isi termine desenul folosind creioane colorate si, ulterior, a mai cerut o foaie, pentru un al doilea desen.



Spre sfarsit, cand unii copii terminasera si ramasesera locuri libere la masa, paletele de culori mi s-au parut prea tentante si am reusit sa pictez si eu un copac, in fuga.
Nu radeti, nu am fotografiat desenul unui copil, atata pot eu



La parter, aproape de iesire, un batran pian a fost atractia mai multor copii, printre care si fii-mea. Mai intai s-au  ingramadit, apoi, cand a ramas doar ea la pian, s-a dezlantuit cantand foarte entuziasmata.



Noua ne-a placut. Daca vreti sa aflati mai multe, puteti vizita pagina de Facebook a Galeriei 72A

5 comentarii:

  1. Inceputul e promitator... Incercati, data viitoare, sa pictati doi copaci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Sunteti dragut. Probabil nu va puteti stapani rasul in fata capodoperei mele. Lasa ca imi iau eu revansa si voi desena ceva mai inspirat. Atunci chiar n-am avut pic de inspiratie. De ce desenez eu copaci atunci cand nu stiu ce altceva as putea desena, nu stiu. :)

      Ștergere
  2. Studiind cu atentie critica aceste opere de arta, opinez ca am impresia ca fetita ta e mai talentata tehnic artistic expresiv la nivel nativ decat tine, desi si tu ai aspiratii si initiative creative !

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu am desenat (pictat) asta vara, alaturi de nepotul meu. O sa postez un desen-doua pe blogul meu, sa va puteti amuza si dvs!

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...