duminică, 17 februarie 2013

Cu aroma de duminica

Am inceput ziua tarziu, dormind dupa pofta inimii pana dupa ora 10. Dupa terminarea indeletnicirilor matinale, adica hranit doi omuleti flamanzi, spalat vase si preparat cafele, am putut sa ma relaxez si eu, langa cana de cafea frumos inscriptionata. Abia apoi am luat si eu micul dejun si m-am dezmeticit de-a binelea. Ziua se arata una linistita. Nicio graba, nimic special de facut. O atosfera odihnitoare se asternuse, dar nu am lenevit pe canapea, am iesit cu cea mica in parculetul din apropiere. A fost cam rece, dar a fost placut, in ciuda lipsei soarelui, atmosfera nu era mohorata, avea un gust de duminica, nitel somnoros si totodata optimist. Am putut citi cateva pagini in aer liber, cu gluga pe cap, caci vantul imi cam taia urechile, desi nu era puternic. Traficul era mai redus, copilul in siguranta, inchisesem poarta si nu erau decat alti trei baietei ce se jucau in legea lor, nu ma deranja nimic, astfel ca am profitat de aceste clipe de ragaz si am citit in parc, mai mult in picioare, bancile erau cam reci.

Iar acum, acasa, aceeasi atmosfera placuta domneste, agitatia lipseste, cea mica e mai potolita, mai am cateva pagini si termin carticica. Alte doua ma asteapta, nu am ales inca pe care sa o incep. E tarziu si nu stiu daca e cazul sa mai culc fata, dat fiind faptul ca s-a trezit tarziu si s-ar putea sa nu aiba somn.

Profit insa de aceste ore relaxante, ma voi cufunda in paginile cartilor, fara sa-mi doresc nimic.

O duminica placuta si aromata sa aveti si voi!

6 comentarii:

  1. Duminica e cea mai frumoasa si mai relaxanta zi a saptamanii.
    Dimineata, cand am iesit din bloc, am trait sentimentul unei primeniri totale. De mult n-am mai trait acest sentiment: parca eram mai usor...
    Era liniste, pustiu pe strazi, fulguia usor. Si cantau pitigoii in ,,frasinii mei'"...Duminica mea a avut aroma de mamaliga calda si mir de Ierusalim. Si acum imi mai miroasea fruntea, de la mirul parintelui de la biserica.
    O duminica frumoasa la toti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu intotdeauna simt aceasta aroma duminicala, dar azi a fost altfel si, mai ales, nu am descoperit motivul. Imi faceti pofta de mamaliga si nu am in casa ceva potrivit cu ea. :)))

      Ștergere
    2. Si mama soacra s-a gandit la ,,chestia" asta: mi-a dat trei oua de rata! Fierte, au mers cu mamaliga calda...
      La tara, in copilaria mea, cand painea se gasea doar de sarbatori, mancam mamaliga cu orice. Ati mancat vreodata mamaliga cu cartofi prajiti?
      Abia astazi am mancat carnatii de casa facuti la Craciun; au stat la congelator pana acum...Si inca ceva: mama soacra face maine caltabosi! Dupa cum vedeti, sarbatorim Craciunul!!...daca tot au inflorit craciunitele din fereastra.
      O noapte frumoasa sa aveti!

      Ștergere
  2. Duminica frumosa sa ai in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa ai liniste si o carte buna e o binecuvantare.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...