vineri, 5 aprilie 2013

Pentru eternul feminin din noi

Cum primavara a venit, desi inca nu-i resimtim foarte acut prezenta, apare dorinta de innoire a garderobei. Nu e suficienta scoaterea la lumina a hainelor mai subtiri din anii trecuti si scoaterea temporara din uz a celor groase, de iarna. Mai mult decat atat, venirea primaverii parca ne determina sa dorim haine noi, care sa ne confere o imagine proaspata, asemenea naturii ce ne inconjoara. Iar pentru noi, femeile, aceasta dorinta este cu atat mai puternica. Si ea nu vizeaza doar sectorul vestimentar. La fel de mult ne-ar surade si o pereche de incaltaminte noua, daca nu mai multe. Sau produse cosmetice si de machiaj adecvate si, daca se poate, cat mai deosebite fata de cele de pana acum, ca sa evidentiem mai bine schimbarea anotimpului. O data cu natura, si acel ceva din noi, specific noua, femeilor, isi cere drepturile la renastere. Ne scoatem de sub mormanul de haine calduroase trupurile dornice de rasfat din partea soarelui si vrem ceva nou. Cautam prin garderoba convinse de la bun inceput ca prea putine ne vor fi pe plac. Nici pantofii din toamna trecuta nu mai sunt asa cum ii stiam, parca si-au pierdut farmecul, parca nu se mai potrivesc si, oricum, din moment ce in urma inventarului rezervei impresionante de haine, putine au trecut testul, era firesc ca si incaltamintea va parea anosta.


Pana acum nu ma preocupa prea mult aspectul. De regula, eram multumita sa am ceva sa pun pe mine, sa ma simt confortabil si nu conta daca sunt sau nu la moda ori daca am purtat hainele respective un an, doi sau trei la rand. Dar asta era inainte, cand oricum, orice as fi imbracat, tot o balena esuata pe plaja gandurilor eram. Acum, in plin proces de eliminare a kilogramelor indezirabile, cand sunt mai aproape de greutatea ideala decat de cea de la care am pornit, instinctul acela feminin s-a trezit la viata si in mine. Si incep sa imi doresc sa arat bine, sunt mult mai atenta cum ma imbrac, imi doresc ceva nou, care sa-mi sublinieze noua silueta. Ba chiar mi-a venit si o pofta de a purta diferite accesorii, ceea ce nu prea mi se mai intamplase de multa vreme.

 Cum a trecut destul timp de cand am pierdut contactul cu ceea ce inseamna moda, tendinte vestimentare, accesorii, machiaj si in general, chestii ce tin de aspectul fizic, un ajutor binevenit l-am gasit in fashionmonster.ro , astfel ca acum ma pot pune la curent cu tot ce am nevoie in aceasta privinta. Acolo pot vedea si compara tot felul de obiecte de imbracaminte, de incaltaminte, accesorii etc., aflu ce se poarta si  de unde pot achizitiona produsele respective. Nu e un magazin online, ci un director de produse fashion. Adica tot ce mi-as putea dori la un loc. Astfel ca, in scurt timp, sa devin si eu un fel de fashion monster in cel mai placut mod cu putinta. Bineinteles, eu nu exagerez cu astfel de aspecte, nu sunt o impatimita a modei, incat sa port exclusiv ce e in trend intr-un anumit moment. Dar sunt momente in care simturile mele estetice vor si merita sa fie rasfatate.

3 comentarii:

  1. Este un semn de trezire la viata, nu e neaparat preocuparea de imagine. Asa cred.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate ca da, voi incerca sa ma autoanalizez, sa imi dau seama carui motiv se datoreaza senzatiile mele.

      Ștergere
  2. Poate ca nu e nevoie decat sa te lasi in seama lor. Cand te analizezi, poti sa pierzi senzatiile. :)

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...