duminică, 16 februarie 2014

Planuri de viitor

Printre anotimpuri incerte, printre încasări și plăți, apăsată de restanțe perpetuate din lunile de cumpănă ale toamnei trecute, până ce ne-am luat destinul profesional în propriile mâini, mi-e tot mai greu să întrevăd un mâine mai luminos, mai liniștit. Am pierdut acel simț care mă ajuta să văd micile minuni ale naturii, micile bucurii ale vieții cotidiene și m-am închis sub o cupolă opacă, împreună cu grijile și datoriile. Și între toate acestea, brusc un gând mi s-a strecurat în minte, o oarecare speranță. Am fost uimită să mă văd gândind matematic pentru viitor, planificând. Visul meu s-a infiltrat în deznădejdea aceasta și m-a făcut să mă gândesc că peste un an aș putea avea șansa de a mi-l îndeplini. Și de data aceasta n-a mai avut doar nuanțele unui vis, ci ale unui plan financiar.

Poate, totuși, viitorul n-o fi așa negru cum mi se pare prezentul. Dar până la viitor, mai e de trecut peste acest prezent ce nu arată deloc încurajator. Chiar nu văd soluțiile pe termen scurt. Chiar dacă veniturile actuale acoperă peste 80% din necesar, cele din urmă mă țin pe marginea prăpastiei. Dacă n-ar fi acestea, ne-am ajunge binișor cu banii pentru plăile obligatorii. Eu nu pot merge cu speranța până la a pune bani deoparte. Nu acum, în acest moment. Să scap mai întâi de aceste pietre de moară.


Un comentariu:

  1. Daca ai pornit pe un drum nou, nu renunta! In timp si cu rabdare situatia se va schimba!
    Bafta!

    RăspundețiȘtergere

50 de bani... găuriți

Nu e vorba de 50 de bani (pierduți pe un cărucior lăsat la uşa toaletei unui hypermarket). E vorba de mentalitate. Până când vor învăța româ...