joi, 28 februarie 2013

Ramai cu bine, Iarna!...

Oricat de ingrozita am fost cand se sfarsea vara de apropierea iernii, acum sunt uimita cat de repede a-a dus. A fost o iarna scurta si nu prea grea, peisaje feerice mi-au incantat uneori privirea, dar in haosul orasului ele au pierit destul de repede. Asa ca s-a dus aceasta iarna, cel putin calendaristic. Poate isi va mai scutura vreun cojoc, desi, dupa cum s-a scurs ultima luna, mi-e greu sa cred. Totusi, vremea stie sa ne surprinda.

Ultima zi de iarna...o zi calda, insorita, un aer placut. Si dupa cum spunea si Mircea intr-un comentariu la un articol precedent, poate ca a fost asa frumoasa fiind si ultima. Ma bucur ca am reusit sa ies intr-o mica plimbare, sa ma bucur de asa vreme. Am ajuns si in centru, in curtea Muzeului Sutu era un Targ de Martisor. Ceva mai incolo, langa cladirea Universitatii, o batrana vindea martisoare crosetate in forma de floare. Ideea de iarna a staruit numai in mintea mea. In rest, nimic care sa aminteasca de ea...

Asa ca, ramai cu bine, Iarna!...

8 comentarii:

  1. Mie imi place iarna - si cred ca vom mai avea parte de iarna in anul asta.
    Cel mai ,,nesuferit" anotimp mi se pare a fi vara cu caldurile ei ingrozitoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. :))) Mie vara imi place cel mai mult. Cu toate caldurile alea. Pot haladui in voie, pot sta in parc pana tarziu, ultimii plecam.

    RăspundețiȘtergere
  3. Primavara e anotimpul meu preferat; pe loc secund, toamna. Toamnele blande, aproape materne, din copilaria mea...cu ce drag imi amintesc de ele.
    In liceu, cuprins de elan liric, mazgaleam caiete intregi cu versuri despre primavara. Ciresii infloriti erau preferatii mei. Un coleg, tot asa ,,zalud" ca si mine, ma poreclise ,,poetul primavara". Ce se mai amuza citindu-mi ,,capodoperele": Omule, astea nu-s caiete, astea-s livezi!...
    Ce pacat ca primaverile au devenit atat de scurte: de la mugure la cireasa e diferenta doar de cateva zile...La cat iubesc primaverile, daca nu ajung in Rai...sunt un om ratat!

    E 1 Martie astazi. Primavara e un biet anotimp, din ce in ce mai scurt si mai nesemnificativ. Adevarata primavara e starea sufleteasca ce pune stapanire pe noi. Pastrati un colt de primavara in suflet, indiferent de varsta si de anotimp...Daca as putea, asta ar fi martisorul pe care l-as oferi tuturor celor din jurul meu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa vina canicula aia, odata! :)
    Sa ne balacim in mare, sa ne plimbam seara pe racoare printre copaci... sa fim imbracati usor, sa plecam la servici pe lumina...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va veni, am inceput sa fiu mai rabdatoare totusi, incercand sa savurez fiecare anotimp, insa ce-i drept, tot cu gandul la vara.

      Ștergere
  5. Aveti rabdare, ca vine si canicula...Ce-o sa mai regretam racoarea de acum.
    S-ar parea ca va fi cea mai calduroasa vara din ultima suta de ani...Ce-o sa mai ravnim dupa glaciatiunile din manualele de geologie!

    RăspundețiȘtergere
  6. V-am vazut comentariu postat pe blogul dlui S. Tomsa. ..,,Sugubeata" acea virgula a mea (din comentariul meu): s-a asezat tocmai unde nu trebuia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am sesizat sa fie ceva in neregula in comentariul dvs., dar daca spuneti...

      Ștergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...