sâmbătă, 16 aprilie 2016

Intermezzo

Din nou week-end şi între două foi de aluat mi-am zis să scriu câteva rânduri. Nu am condițiile prielnice unui text serios, dar o joacă de-a scrisul zic că merge. Să mă laud deci cu faptul că am vreo două cărți în așteptarea recenziei corespunzătoare. Apropo de "corespunzător"/"corespunzătoare", fii-mea nu suportă să mă audă rostind aceste cuvinte. Spune că aşa zice nenea ăla de la televizor, cum îl cheamă ...? :)))

În vreme ce aceste două recenzii așteaptă momentul ieșirii la lumină, mă delectez cu un roman de o mie de ori mai complicat decât aceste ultime două cărți citite. Complicat, complex, copleșitor, dar atât de ... nu-mi găsesc cuvintele potrivite. Extraordinar, obsedant, răscolitor. Dar mai bine îmi păstrez cuvintele pentru clipa în care voi trece la fapte în ceea ce îl privește. Nu mai am foarte mult şi,  în pofida dimensiunilor şi a complexității, l-am parcurs relativ repede. Să văd cât timp voi putea acorda lecturii azi şi mâine, căci la mine e taman invers decât ar trebui. Mai mult pot citi în timpul săptămînii, când petrec în total aproximativ un ceas în metrou, decât în week-end, când ba trebuie să bucătăresc, ba să mă joc. Iar mâine ne așteaptă "Cartea junglei" în 3D.

Până atunci însă, mă întorc la Albinița mea, care merită cu prisosință o mică abatere de la dietă. 6 kg în 4 săptămâni  impun o recompensă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...