luni, 28 februarie 2011

Despre parcari nesimtite


Ce-mi place mie cand se gaseste cate unul (nesimtit) sa ne blocheze cu masina, sa nu putem iesi din locul unde o parcam de obicei. Si cand mai ai si un bebe (marisor ce-i drept) care se enerveaza ca masina nu porneste, tacamul e complet. Ca sa va introduc in peisaj, noi parcam masina in gangul din fata scarii. O alta vecina parcheaza masina in afara gangului, in spatele nostru, lasandu-ne suficient loc sa putem iesi. Cand insa se trezeste cate unul sa-si puna masina paralel cu a vecinei,noi nu mai putem iesi. Si de fiecare data, nu e vreun vecin pe care l-am putea identifica dupa numarul masinii, ci un musafir venit la cate un vecin. Aseara am patit aceeasi poveste. Sotul, inspirat, suna la interfon la vecinii ce isi au garajul in dreptul masinii parcate incomod, fiind sigur ca la ei venise intrusul (fie vorba intre noi, aia sunt cei mai nesimtiti din scara, nu raspund la salut, se fac ca nu te vad ca esti cu masina pornita in fata masinii lor, asteptand sa se dea la o parte sa poti trece etc.). In prima faza, nu raspund apelului de la interfon, ci deschid usa fara sa intrebe (doar de aia avem interfon, nu? ca sa permitem accesul oricui suna, fara sa ne interesam cine e). Sotul insista si in final, raspund, apoi coboara soferul impreuna cu nesimtitul-gazda (care probabil era curios cine i-a deranjat), cu niste moace acre, de parca noi eram aia vinovati, si cu un aer in asteptarea unor multumiri. La gura mea erau doar injuraturi bolborosite, sa nu inteleaga copilul, si oricum nu le-ar fi putut aia auzi, ca doar eram in masina.
Sotul meu e unul din putinii care, atunci cand parcheaza undeva in zona unui bloc, isi lasa numarul de telefon pe un carton pus pe bord, in eventualitatea ca a ocupat locul cuiva de parcare, sa poata fi chemat sa mute masina.
Mi-a trecut prin minte ideea cu abtibildurile pe care mi-a dat-o Arhi, dar am gandit totusi ca nu pot aplica metoda la bloc, fara sa ma trezesc la randul meu cu vreo surpriza pe masina, pentru ca ar fi usor sa ma identifice, doar noi si inca doi vecini parcam in gang. Insa pentru cei care parcheaza aiurea in alte parti, ma pregatesc sa achizitionez niste abtibilduri fara inscriptii. Voi scrie eu mesajul si le voi aplica pe masinile parcate de-a dreptul incomod si nesimtit. Adica il voi intelege pe cel care a blocat partial accesul la trecerea de pietoni, facand efortul de a lasa un minim loc pentru pietoni. Dar pe cei care nu au facut nici cel mai mic efort de a se gandi la trecatori atunci cand si-au parcat masinile, nu ii iert.
Inca sunt in cautarea unei solutii pentru a-i atentiona/ a-i pedepsi pe cei care ne blocheaza in parcare. Ceva sugestii?

2 comentarii:

  1. sigur ca da, cu mare placere:
    1. dezumflat rotile.
    2. intepat rotile(mare diferenta fata de pct. 1.
    3. telefon la 112 ca din portbagajul masinii B 999 ASS se aud zgomote infundate.
    4. lichid de frana pe caroserie
    5. vopsea policolor pe caroserie.
    6. chemat Nicu Vlad.
    incearca-le pe astea si daca nu merge, exista profesionistii de ridica masinile ilegal parcate. pentru o juma' de polar ii duc masina in capatul celalat al bucurestiului. observi ca nici nu mi-am pus problema ca nu stai in bucuresti, pentru ca doar acolo exista asemenea probleme.

    RăspundețiȘtergere
  2. :))))) Nu stiu de ce ma mira faptul ca e asa evident ca stau in Bucuresti :)))

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...