joi, 14 aprilie 2011

De ce avem interfoane?


Ca sa restrictionam accesul persoanelor straine in bloc, sa nu intre chiar oricine are chef, cu ganduri mai mult sau mai putin bune. Cred ca nu e zi sa nu sune cate unul la mine la interfon...ba zice ca e de la cablu, ba ca e curier, ba ca pune fluturasi in cutiile postale...tot felul de replici, pe care poti sau nu sa le crezi. De multe ori m-am trezit ca bat la usa diversi insi ce spuneau ca au o oferta sau ca vand nu stiu ce...nu deschid usa din motive de securitate (ca o baba din aia incuiata cu 3 lanturi si doua usi). La o adica, avand interfon, prezenta acestora ar trebui sa fie extrem de redusa, dar uite ca nu se intampla asa...pentru ca sunt diverse persoane, care nu au inteles care e scopul interfonului si deschid usa fara sa intrebe cine e, sau daca intreaba, oricum o deschid, chiar daca respectivul nu are treaba cu ele. Mai sunt si aia care ii lasa pe straini sa intre in scara o data cu ei...eu m-am certat un pic odata cu unul mai brunet care suna la cineva la interfon in timp ce eu ieseam din scara. I-am inchis usa in nas, inainte sa apuce sa puna mana pe ea pentru a o retine deschisa...s-a enervat tipul ca mi-am permis sa ii inchid usa in nas, dar i-am raspuns ca, daca are treaba la cineva, sa astepte sa ii deschida ala usa...ceea ce mi se pare normal. Recunosc, mi-a fost cam teama sa ma intorc, am zabovit mai mult la magazin, gandindu-ma ca poate individul ma asteapta sa-mi zica vreo cateva...dar, am avut noroc. La fel ii resping pe cei care suna la interfon si vor sa le deschid usa...azi suna unul si zice ca e de la cablu si are nevoie sa intre in scara...o fi avand, dar eu nu am reclamat nicio problema, deci n-am de ce sa-i deschid.  Sa sune la cel care l-a chemat sau, daca e vorba de o interventie generala, sa apeleze la presedinta, sef de scara sau ce-o mai fi...nu la mine.

8 comentarii:

  1. De ce nu ii ameninti sa suni la politie, sa nu mai vina pe acolo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Aaaa, nu merge cu din astea....eu le zic sa sune la presedinta, sa-i ceara ei voie, ca nu sunt eu in masura sa decid cine sa intre in scara.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mare bataie de cap ne da interfonul asta....cand iti e lumea mai draga...hop interfonul...
    Despre acelasi lucru dar cu alte cuvinte aici http://punctyochana.blogspot.com/2010/11/evil-things-part-ii.html

    RăspundețiȘtergere
  4. La mine rar suna cineva care chiar are treaba cu mine. Vizitele sunt anuntate dinainte si stim cand urmeaza sa sune. Asa ca stiu ca, daca nu e unul din rarele momente cand ne viziteaza careva, cu siguranta e vreunul din asta cu pliante sau de la cablu, lumina sau mai stiu eu de la ce. Macar de-ar fi cu adevarat ce spun ca sunt. Dar cand te trezesti la usa cu indivizi dubiosi care incearca sa-ti vanda ceva, normal ca te enervezi. Recent, batusera direct la usa (ca eu n-am sonerie) niste tipi cu gentile de voiaj pe umar. Vecina a raspuns...iar eu am stat si-am ascultat la usa sa vad ce vor. S-a apucat sa-i umple capul ca premiaza cu cafea primele 10 familii care ii raspund la usa, apoi, nu stiu cum, a ajuns la produse prezentate chipurile, la teleshopping. Se apucase vecina sa spuna cum si-a luat deja o tigaie, dar nu mai stia cum se cheama, iar ala o ajuta sa-si aminteasca.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu-i mai bine de mine, ca nu-mi mai merge de ani buni? Apropo, in ce cartier stai?

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Loopoo: In zona Basarab...nu stiu daca e un cartier anume.

    RăspundețiȘtergere
  7. Prin zona...nu pot sa dau adresa exacta. :)))

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...