luni, 12 octombrie 2015

Devino ceea ce ești! , de Alan Watts

„Există mii și mii de oameni care scormonesc prin cărți, participă la prelegeri ale unor învățători faimoși sau vizitează diferite grupuri religioase cu speranța zadarnică că într-o zi vor da peste explicarea misterelor vieții: o spusă, o idee, ceva care să conțină răspunsul la misterul infinit. Unii continuă această căutare până mor, alții își imaginează că au găsit ceea ce își doresc într-una sau alta dintre ideologii, în timp ce doar puțini reușesc să treacă dincolo de ideile despre Adevăr și să ajungă la Adevărul însuși.” (pag. 75-76)

Sub acest titlu nu se ascund articole de dezvoltare personală și nici vreo rețetă miraculoasă a fericirii sau a armoniei. Viziunea lui Alan Watts despre lume și viață pare mai amplă decât cea oferită de o religie anume, căci analizează lucrurile comparativ. Nu oferă o soluție, nici răspunsuri concise la întrebări existențiale, ci mai degrabă te provoacă să îți pui întrebări în vreme ce sugerează că nu există răspunsuri. 

Puteți citi cronica în întregime pe Bookhub

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

50 de bani... găuriți

Nu e vorba de 50 de bani (pierduți pe un cărucior lăsat la uşa toaletei unui hypermarket). E vorba de mentalitate. Până când vor învăța româ...