miercuri, 27 aprilie 2011

Ai gresit?...mai incearca


Sunt eu mai moale, asa, de felul meu, nu doar la carne, si la caracter...dar totusi am invatat sa nu ma descurajez dupa primul esec...macar sa rezist mai multor esecuri. In viata e esential sa constientizezi ca nu poti fi perfect, nu le poti face pe toate perfect...esecurile, mai mari sau mai mici, sunt parti firesti ale existentei noastre. Aproape intotdeauna ne putem perfectiona, desi niciodata nu vom atinge perfectiunea. Poate data viitoare va fi mai bine, totul e sa ai curajul sa incerci...sa nu-ti pierzi speranta dupa primul obstacol. Acum a iesit prost, data viitoare poate va fi mai bine...trebuie sa-ti acorzi tu o sansa, daca vrei ca si altii sa ti-o acorde.
Incerc sa nu ma necajesc prea tare cand ceva nu-mi iese, sa nu fac din asta o adevarata tragedie, caci, nu ne-am nascut invatati si apoi, nu intotdeauna trebuie sa iasa bine...trebuie sa ai curaj sa incerci, sa experimentezi...sa stii cand e cazul sa fii exigent cu tine insuti si cand poti fi indulgent. Poate ca nici n-ar trebui sa cautam sa fim cat mai aproape de perfectiune, caci nu in asta consta farmecul vietii. Poti cauta in fiecare esec si un aspect pozitiv...daca ai deschidere spre acest lucru, cu siguranta il vei gasi...Vorba aia „Un sut in fund e un pas inainte”, nu?

                                                                                                     Sursa foto

10 comentarii:

  1. Sau doar un simplu "sut", spuse pesimistul... :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Perfect e doar Dumnezeu, dar ne putem apropia de perfectiune muncind foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  3. După un prim eșec, normal ar fi, așa cum spui, să nu ne descurajăm. Dar lucrul ăsta ar fi mult mai simplu dacă cineva ne-ar garanta că e și ultimul și că urmează ceva pozitiv. Asta nu prea e posibil, iar după o serie de eșecuri, trebuie să fii un optimist incurabil să mai încerci. Mie îmi plac optimiștii.Mă completează... :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Trebuie sa speri in reusita, speranta moare ultima, sa te zbati pentru reusita, sa nu te lasi doborat de un picior in fund.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu cred ca esecul e mai important decat succesul, caci din esec oamenii invata ceva, insa din succes nu invata nimic. Acesta este cel mai bun aspect pozitiv al esecului si poate fi valabil pentru orice esec. Importanta acestui aspect depinde de cat de mult invatam din esec. Daca nu invatam destul, atunci esecul se va repeta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Fiecare om se poate considera perfect, daca se ridica la nivelul asteptarilor lui.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Renata: Nimeni nu ne poate garanta ca un esec e si ultimul...putem insa spera.

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Mircea Vladut: Asa e, esecul ne invata sa fim mai buni.

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Lumi:Dupa cum ii spuneam si Renatei, speranta conteaza. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Florentin: Depinde deci ce standarde ne autoimpunem, nu?

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...