luni, 11 aprilie 2011

Ar fi fost frumos ca si Bacaul sa aiba un centru vechi


Ca tot mi-am petrecut week-end-ul in Bacau, pe care, fie vorba intre noi, nu prea am reusit eu sa-l vizitez asa cum trebuie, m-am gandit sa va delectez cu cateva imagini ce surprind clisee din orasul vechi. Contrastul dintre orasul de acum si cel de odinioara este puternic. Pentru cei care nu cunosc Bacaul, sunt doar niste simple imagini vechi...pentru ceilalti, o scurta incursiune in paginile trecutului ce nu prea a lasat urme. Cu exceptia Palatului administrativ, azi Institutia prefectului, locurile surprinse sunt aproape imposibil de recunoscut fara o documentare istorica. 



5 comentarii:

  1. Da, e frumos si acum...insa daca s-ar fi pastrat mai multe cladiri vechi, macar in centru, ar fi fost si mai frumos.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai si daca Bucurestiul are un centru vechi, dar nu e ingrijit, sau a avut unul si mai si, dar a fost daramat, la ce bun?

    RăspundețiȘtergere
  3. Din ce am vazut eu asta vara, Bacaul e foarte modern acuma. Stiu cum arata el dupa 1996, dar amintiri mai vechi de '96 nu am, asa ca multumim de imagini, intr-adevar, e o mare diferenta!

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Loopoolica: Ai dreptate...din pacate, cladirile vechi nu au fost destul de importante pentru cei care puteau face ceva.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...