luni, 18 aprilie 2011

Eu am fost ca voi...si voi veti fi ca mine...


Bunicul meu din partea tatalui a murit cu exact 15 zile inainte de a ma naste eu...poate din cauza socului, am stat in burta la mama mai mult decat trebuia...imi pare rau ca nu l-am cunoscut, caci am inteles ca a fost un om extraordinar, iar tata ii seamana mult...deci imi pot face o imagine despre cum era el. De-a lungul timpului, mergeam la mormantul lui, fie de Paste, fie vara, cand se implineau un numar de ani de cand nu mai e...mi-am dat seama ca au trecut 6 ani de cand n-am mai fost...e inmormantat la Barlad si de aceea vizitele sunt asa rare.
Ai mei cred ca au mai fost, dar eu din mai 2005 nu am mai ajuns pe acolo.
Mi s-a povestit ca, imediat ce a murit, un coleg de-al lui l-a visat spunandu-i "Eu am fost ca voi...si voi veti fi ca mine..." o placuta cu aceste cuvinte ii pecetluieste mormantul, amintindu-ti cat de efemera este viata...ca un ultim mesaj de la el. Un mesaj ce mi-a ramas intiparit in minte...intr-o zi, noi toti vom fi ca el...

6 comentarii:

  1. si eu am in program un articol despre cei ce ne-au parasit, dar n-am curaj sa-l incep, desi e salvat ca ciorna doar titlul. stiu ce sa scriu, dar inca n-am curaj.

    RăspundețiȘtergere
  2. loopoo, respira adanc, si pune-te pe scris, te vei simti mai bine.
    Andreea, si eu am o vorba care i-a adresez copilului meu cateodata:eu am fost ca tine, tu mai ai pana sa ajungi ca mine!

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Lumi: Intr-adevar, aceasta expresie poate sugera si diferenta dintre generatii...in cazul expus de mine subliniaza diferenta dintre viata si moarte.

    @ Loopoo: Astept sa-ti faci curaj si inteleg de ce ti-e greu...

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai o sa scriu, dar astazi poate nu. Dar iti promit ca o sa o fac pana in Paste.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ei, nu era cu termen...cand o sa-ti faci curaj si timp...dar sa nu uiti. :) Iti amintesc eu din cand in cand. Poate voi scrie si eu ceva mai complex pe tema mortii, dar mi s-a parut prea sumbra pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  6. ULINK.RO - Portal articole. Promovare gratuita Site-uri, Blog-uri, Forum-uri, etc. Social bookmarking.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...