miercuri, 6 aprilie 2011

Ganduri in ploaie


            Ploaia imi sugereaza tristete...mai ales in dimineti ca aceasta-rece si uda. Privesc pe geam si parca toata umezeala imi patrunde sub haine. Daca n-ar fi asa cald in casa, as simti cum mi se face frig...vara e altceva...o ploaie relativ scurta, torentiala, racoreste zapuseala. Dar acum, cand si asa vremea e destul de rece, ploaia inteteste senzatia de frig si aduce o stare de indispozitie...poate nu tuturor, caci sunt si oameni care iubesc ploaia, indiferent de anotimp. Bunica-mea ar fi spus, las sa ploua, ca e bine pentru pamant...o fi benefic, dar uneori nu pot depasi orizontul meu limitat pentru a ma gandi la efectele ploii in natura. 
            Azi nu pot sa constat decat efectele asupra mea...ma indispune, imi taie entuziasmul de a face diverse lucruri...trebuie sa depun eforturi mai mari pentru a ma mobiliza. Bani de numarat...nu prea am...sotul...la munca...in rest, treaba este...dar parca imi lipseste energia binefacatoare a soarelui. Totusi va trebui sa caut si aspecte pozitive...daca pornesc din start dezarmata, voi avea parte de o zi deprimanta. Pana la urma, din experienta mea, fiecare lucru are parti bune si parti proaste...tine de noi pe care din ele le exploatam, pe care le punem in valoare. Insusi faptul ca mi-am propus sa gasesc parti bune, e un inceput promitator. Voi resimtiti astfel de efecte ale vremii asupra starii voastre interioare? Sau oi fi eu printre putinii cu astfel de reactii? Nu cred ca sunt meteo-sensibila, din fericire sezatii fizice nu am...dar totusi mi se pare interesanta influenta pe care o anumita atmosfera o genereaza asupra mea.

10 comentarii:

  1. Un efect al vremii il resimt toti oamenii, insa unii dintre noi nu ne dam seama de asta, probabil ca suntem prea implicati evenimentele din viata de zi cu zi. Iar unii sunt insensibili, dar tot sunt influentati. Cei care sunt insensibili si-au pierdut legatura nevazuta cu natura, sau aceasta legatura este mai slaba.

    Insa totul tine de tine. Chiar daca ploua afara, in sufletul tau poate fi soare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici mie nu imi place ploaia, dar daca nu sunt pe afara incerc sa o ignor. Daca sunt acasa imi gasesc de lucru, respectiv curat prin casa, ordine, ordine pentru ca vremea mohorata e mult mai benefica pentru aerisit. Daca nu am timp si chef de astea, atunci un film si relaxare.
    Daca sunt la serviciu, nu am timp sa ma plang ca ploua.

    RăspundețiȘtergere
  3. Din fericire, se pare ca nu mai ploua. Stiu ca as putea sa o ignor, dar parca ceva ma impinge sa privesc afara. E suficient sa stiu cum e vremea pentru a capata o anumita stare de spirit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie imi place ploaia...chiar si asta..Dar recunosc mai mult imi place sa o privesc tolanita in fotoliu cu o cana de ceai in mana, cu o carte in cealata si cu matza torcandu-mi in brate...
    Sa stii ca asa frig nu e..e ok!

    PS: Ce carte vrei sa citesti?

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Ioana: Am incercat "Femeia sfasiata" de Simone de Beauvoir...nu reusesc sa ma tin de ea. O pastrez pentru citit in parc, acolo ma prinde.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu ador ploaia. Imi place la nebunie sa ma plimb prin ploaie! :))

    RăspundețiȘtergere
  7. De regulă şi mie îmi place ploaia foarte mult. dar azi parcă şi eu sunt întoarsă pe dos din cauza vremii ăsteia.

    RăspundețiȘtergere
  8. O fi fost ceva in aer. Da' uite, ca de cand a dat un pic soarele, parca e altfel. Mi-a venit cheful si de scris, si de curatenie...parca e altceva.

    RăspundețiȘtergere
  9. De cate ori mergem la Bacau, se strica vremea...se pare ca asa va fi si week-end-ul acesta :(

    RăspundețiȘtergere
  10. Ploaia nu imi place deloc, in schimb iubesc zapada. Poate ca daca as fi agricultor as iubi si ploaia si zapada.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...