joi, 7 aprilie 2011

Mi-e frica de "shopping"


Uneori, ca si acum, ma intreb daca functionez normal...ma trimite sotul "la shopping", sa-mi iau si eu ceva nou de imbracat. Plecam maine la ai mei si mai vine si Pastele in curand, asa ca mi-a zis sa nu vin azi fara sa-mi fi luat ceva, ba chiar a insistat sa-mi iau si prietena cu mine, sa-mi fie mai usor sa ma hotarasc si sa stea cu bebe cat probez eu. Aseara m-am fofilat...el m-a lasat sa ma uit la haine, eu am bantuit un pic pe la raionul de lenjerie, apoi am taiat-o la rafturile de carti. Nu mi-am luat nici de acolo nimic, dar nici hainele nu mi-au facut cu ochiul. Asa ca perspectiva sesiunii de azi nu-mi starneste niciun interes, ci mai degraba teama...la gandul ca trebuie sa-mi iau ceva si va trebui sa aleg din nu stiu cate modele, sa ma hotarasc la ceva. Ceea ce mi-ar place, mai mult ca sigur ca nu voi gasi marimea mea...daca gasesc ceva sa-mi vina, nu o sa-mi placa nici cum arata hainele, nici cum stau ele pe mine. Am cateva perechi de blugi in dulap care imi vin, unii arata ok, dar cand ma imbrac in ei, in cateva secunde ii si arunc de pe mine...presimt ca acelasi lucru se va intampla si la "shopping". In loc sa fiu incantata, eu voi fi dezamagita...asa se intampla cand nu te adaptezi realitatii...stiu asta...ca-s o neadaptata...dar e o realitate greu de acceptat...Mai bine m-as duce intr-o librarie...acolo nu trebuie sa ma stresez cu modele si marimi...si nici nu pot fi dezamagita.

11 comentarii:

  1. Andreea e cu carticelele ei :) Auzi, la ai tai ai net?

    RăspundețiȘtergere
  2. Păi nu e nici un rău faptul că nu simţi plăcere în achiziţia cu orice preţ a unei cantităţi de cârpe :D

    RăspundețiȘtergere
  3. In general femeile se simt foarte bine la cumparaturi (n-am inteles niciodata asta), mai ales daca e vorba de haine, de aceea e putin ciudat, pentru mine. Banuiesc ca simti dorinta de a te interioriza, de a fi singura cu tine insati. Faptul ca preferi sa stai cu cartile poate ca inseamna ca vrei sa fii singura cu gandurile tale, sa le limpezesti putin.

    RăspundețiȘtergere
  4. M-as simti si eu bine la cumparaturi daca ar fi mai usor sa imi gasesc ceva care sa-mi si placa, sa-mi si vina. Dar de ceva timp, de cand nu mai am silueta de altadata, hainele au devenit un fel de bau-bau pentru mine. Dau banii degeaba pe ele, ca tot aiurea stau pe mine. Nu ele-s de vina...subsemnata. De-aia ziceam ca prefer sa-mi cumpar carti, ca alea se potrivesc indiferent de marimea pe care o porti.

    RăspundețiȘtergere
  5. Andreea, toate am trecut prin astfel de momente. Trebuie sa te obisnuiesti cu situatia, apoi sa incepi sa iei masuri, si incet incet o sa iti plaaca sa shopangesti, capul sus, suntem femei, ne place sa spenduim banii!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am reusit sa supravietuiesc celor aproximativ doua ore de shoppinguiala...un adevarat chin si un razboi al nervilor. Dupa ce am probat vreo 10 perechi de blugi....probat e mult spus, mai bine zis m-am luptat sa incap in ele...vreo doua am reusit eu sa-i si inchei, da stateau groaznic. Si astia de confectioneaza asa ceva probabil cred ca exista numai fete snur. Pe langa faptul ca nu gasesti mai mari de 30, n-am gasit nicio pereche care sa aiba talia mai inalta, toti erau cu talie joasa...nu cred ca vreti sa va imaginati cum se vad pe mine astfel de blugi...atat de dizgratios incat nici nu puteam sa ma privesc bine in oglinda, d-apoi sa-i mai arat prietenei mele cum imi sta. Intr-un final, am renuntat la ideea blugilor, am dat iama in primul magazin unde am vazut colanti si am reusit sa imi iau de acolo ceva care sa pot purta si in alta parte decat in parc. Nu stau nici aia cum as vrea eu...dar, nu e vina lor. Problema e la mine, atat la numarul kilogramelor, cat mai ales la modul de a gandi...mi-e greu sa accept ca hainele pentru pustoaice nu mi se mai potrivesc (in primul rand ca marime) si nu ma vad imbracata in haine potrivite doamnelor.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Loopoolica: Am eu net si la ai mei...si imi iau si laptopul cu mine, dar cu siguranta nu voi avea foarte mult timp. Cu ochiul tot am sa trag. Daca termin cateva articole, poate voi si posta ceva. Oricum, nu stau mult, luni seara sunt inapoi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Dar mai exista inafara de blugi si altfel de haine pentru "pustoaice", pantalonii aceea mai larguti in care nu se vad cateva kg in plus, mai ales ca esti mamica.... Poti purta un panalon cu talie joasa si o bluzita mai largutza putin peste talie daca nu vrei sa se vada nimic / Damn girl... Trebuia sa ma iei pe mine, imi place sa stau si cu bebele cat probezi tu, si stiu sa fiu si motivationala ;) Sejur placut si data viitoare let me know...

    RăspundețiȘtergere
  9. "Mircea:stai sa vezi femeile cand nu li se potriveste ceva cum fac la cumparaturi. Nu orice shopping session, ca sa-l supar pe Pruteanu, se termina cu happy end.
    Cartuliile sunt salvarea ta, Andreea:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ar fi o idee sa ma imbrac in carti. :)))

    RăspundețiȘtergere
  11. @ Casa Cu Nuci: Multumesc de propunere...voi tine cont. :)

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...