vineri, 22 aprilie 2011

Saraca tara bogata


Traim pe un pamant oarecum scutit de fenomenele naturale distrugatoare...cutremurele sunt destul de rare, nu avem tornade sau uragane si nici vulcani activi. Insa pe noi ne destabilizeaza fenomene ale naturii mult mai blande...ninsori sau ploi ceva mai abundente...Avem un pamant roditor, sursele naturale de irigatie sunt si ele suficiente, avem aur si alte minereuri, avem petrol, diversitatea reliefului pe o suprafata destul de restansa este si ea impresionanta...
avem, teoretic, toate conditiile unei vieti imbelsugate...am putea fi o tara dezvoltata... si totusi lucrurile nu stau asa cum ar fi firesc. Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista...si asta se vede, oriunde ai intoarce capul. Ce lipseste totusi in acest cadru propice? Interesul celor ce ne conduc?...interesul oamenilor? Ne plangem de mila ca suntem saraci, cand avem atatea bogatii pe care le-am putea exploata, daca s-ar vrea...si s-ar putea exploata in folosul populatiei, nu in interesul unor buzunare fara fund.

4 comentarii:

  1. Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista. E normal ca asta sa fie un proverb romanesc, pentru ca asa e si pe la noi. Avem de toate, dar ne e lene sa intindem mana sa luam.

    RăspundețiȘtergere
  2. E mai simplu sa intindem mana la cersit sau si mai rau, nici nu o mai intindem, doar ne plangem, nici nu mai vedem solutii la problemele care apar.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca ne trebuie Lideri sau Leadership.De la regele Mihai incoace Romania a avut tot felul de neaveniti.
    "Pestele de la cap se impute"

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu daca este vina autoritatilor, cel mai probabil mentalitatea noastra, romaneasca.
    Am putea da vina pe comunism, pe democratie, pe lideri, pe vant, pe ploaie sau zapada, pe stelele de pe cer.... pana la urma trebuie sa recunoastem faptul ca noi ca indivizi, si Romania ca tara, avem talentul de a ne fura caciula, de a incerca sa pacalim si pe papa, si exemplele ar putea continua.
    Mai vrea cineva sa munceasca in ideea ca peste 5 ani ii va fi bine? Nu. Maine daca am putea sa ne imbogatim.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...