sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Greu, la inceput de drum

Dupa cum va spuneam acum cateva zile, am devenit un mic intreprinzator, titular al unei intreprinderi individuale, ceva asemanator pfa-ului, daca nu aveti idee cu ce se mananca. Nu e o firma, dar ca taxe platite statului nu se deosebeste foarte mult. In afara alergaturilor pe care le mai am de facut si a diverselor chestii pe care trebuie sa mi le achizitionez ca sa pot activa, am inceput sa calculez cat as avea de platit statului si nu cat as castiga.

Pe de alta parte, lucrez la ceea ce inseamna contracte, evidente, chestii de birou si de hartogareala. Nu pot spune ca ma pasioneaza, dar ma supun nevoilor. Sunt dezamagita ca, pentru a munci legal, dai ca taxe, intr-o forma sau alta, jumatate din ceea ce castigi. Nu e deloc incurajator si ma intreb de ce se mai plang astia pe la tv ca e mare evaziunea fiscala.


Am avut o saptamana incarcata, week-end-ul nu e nici el mai linistit si nici ceea ce urmeaza nu va fi mai usor. Vineri dimineata fratele si cumnata mea au decolat spre Vancouver, au ajuns deja acolo si s-au instalat. Ai mei au venit ca sa-i conduca la aeroport si au mai ramas la noi. Astazi am dus fetele la Atelierul de povesti, au si pictat, mult mai frumos de data asta.

Cat priveste cartile, daca week-end-ul trecut, in plin debut de raceala, cu o stare generala proasta, cel mai bun medicament a fost Misterul crimei fara cadavru de Agatha Christie, in cursul saptamanii am citit Badenheim 1939 si acum citesc Gradina, cenusa, de Danilo Kis.

As fi scris mai mult, dar decat sa umplu pagina cu chestii plicticoase, pentru ca nu ma pot gandi decat la ce am de facut si la datoriile ce ne preseaza, mai bine revin cu ganduri mai bune sau poate cu impresiile mele despre Badenheim 1939, cand le finisez.

Sa aveti un sfarsit de saptamana cu mult soare in suflet! Poate imi trimiteti si mie putin, daca va prisoseste.

4 comentarii:

  1. Eu inteleg asa: mai multa munca, nu-i usor sa desfasori o activitate privata, si mai putina blogereala!
    Eu va tin pumnii: sa iesiti in castig din ambele activitati.
    Mult soare si pe ,,strada" dvs sa fie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e mult de munca, imi prind urechile in clauze contractuale si altele asemenea, dar, pe de alta parte, pentru asta m-am pregatit cica in cei 4 ani de facultate, deci nu ar trebui sa fie asa greu, teoretic. Practic, este, pentru ca nu e usor sa transpui in limbaj juridic si in clauze valide vointa, intentia exprimata in limbajul comun, daca nu ai oarece experienta. Or eu nu am experienta nici ca jurist si nici in general de lucru intr-o firma, asa ca... invat lucrand. Si totusi nici sa lucrezi acasa nu e asa simplu daca nu esti bine organizat.
      Va multumesc, sper sa fie bine.

      Ștergere
  2. mult succes! e greu, dar cred ca e frumos sa ai ceva al tau :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu pot decat sa te felicit pentru initiativa. Trebuie sa fie mai intai rau, ca apoi sa fie bine...

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...