marți, 14 decembrie 2010

Bacaul in vremuri de demult




Pentru ca mi-a placut intotdeauna sa privesc in trecut, dincolo de imaginea actuala a locului, m-am gandit ca ar fi potrivita o mica incursiune prin orasul meu natal, asa cum arata el candva, cu multi multi ani in urma. Intrucat aceste imagini m-au impresionat atunci cand le-am gasit pe net, am gasit de cuviinta sa le postez si eu aici, pe blogul meu.











Pacat ca in Bacau s-au pastrat prea putine cladiri vechi.Mult prea putine pentru a avea un centru istoric sau ceva de genul asta. Aici sunt multe cladiri vechi, unele arata bine, au fost intretinute, renovate,reabilitate etc., altele stau sa cada. Dar inca mai exista. Din ce am vazut in aceste imagini, Bacaul de odinioara pare un oras frumos, sau poate ca doar eu, privind aceste imagini dupa zeci de ani de cand au fost imortalizate, il vad asa, mirosind parca a carti vechi, ingalbenite de timp, a plante uscate si poate si putin a mucegai.
Si imi amintesc de versurile lui Bacovia, ce se gaseau pe placa de sub salcia taiata de curand din Parcul Trandafirilor...
      Cand am plecat din Bacau
      Gradina publica plangea
      Cu lacrimi de ploaie
       Iar eu de-atunci
       Plecat am fost
       Plecat voi fi mereu
(daca am gresit cu ceva, imi cer scuze, le-am scris din memorie)
Parca privesc un cu totul alt oras, caci azi nu mai pastreaza nimic din aspectul ce il avea odinioara...

4 comentarii:

  1. ...imi plac mult imaginile cu Bacau vechi...cate ceva imi mai aduc aminte...foarte putin din pacate...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate sunt atat de putine imagini. Mi-ar fi placut sa fie mai multe.

      Ștergere
  2. Pacat, ca, cladirile care au mai ramas, ca exemplu: Teatrul ,,Bacovia" cu hotelul ,,CENTRAL", nu sunt consolidate si lasate in parasire spre prabusire. Are cineva un interes pe terenul respectiv. Fosta Scoala, nr. 2, tranformata in Teatrul de Papusi si apoi in INTERES PROPRIU cu partea de teren sa fie ,,uitate" de Primarie, sa se construiasca alt ceva in interesepropri dupa plecarea d-lui Stavarache, care este o mare piedica. Apoi fosta casa a doctorului CERVINSCHI, trasmisa ca fiind casa lui V. Alecsandi, lasata tot in paragina, pentru a se darama si a-si pierde urma, tot in interese proprii. IN REST TOAT CE A FOST DE VALOARE ISTORICA S-A STERS DE PE FATA PAMANTULUI. Pacat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Numele meu este Lilian N. Aceasta este o zi plină de bucurie a vieții mele din cauza ajutorului pe care mi-a oferit-o Dr.saguru, ajutându-mă să-mi recuperez ex-soțul cu vraja lui magică și de dragoste. Am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de teribil pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căuta un divorț, dar când am întâlnit e-mailul Dr.saguru pe internet despre modul în care a ajutat atât de mulți oameni să-și primească ex și de a ajuta la stabilirea relației. și să facă oamenii să fie fericiți în relația lor. Mi-am explicat situația și i-am căutat ajutorul, dar spre cea mai mare surpriză, mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și că acum sarbatoresc pentru că soțul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea întotdeauna să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o celebrare mare. Voi continua să depun mărturie pe internet pentru că Dr. Saguru este cu adevărat un adevărat vrăjitor. VĂ RUGĂM SĂ VĂ RUGĂM AJUTAȚI DOCTOR SAGURU ACUM ACUM DUPĂ EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com sau WhatsApp +2349037545183 El este singurul răspuns la problema dvs. și te face să te simți fericit în relația ta.
    1 LOVE SPELL
    2 CÂȘTIGĂȚI BACK EX
    3 FRUCTE DE FEMEI
    4 PROMOȚIE SPELL
    5 SPELL DE PROTECȚIE
    6 SPELL BUSINESS
    7 SPELL GOOD JOB
    8 LOTTERY SPELL și SPELL CASE SPELL.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...