miercuri, 11 decembrie 2013

Tot cu gandul la carti, la cat mai multe carti

Pentru mine, a fi inconjurata de carti este un lucru minunat. Imi place sa le scot pe toate din locurile lor si sa le reordonez dupa alte criterii, ori, pastrand criteriile existente, le mai schimb locul, astfel incat la suprafata sa apara mereu alte titluri. Sunt carti pe care le-am citit sau le voi citi o singura data si carti asupra carora mi-ar place sa revin, peste ani, si pe care as dori sa le citeasca si fetele mele. E adevarat ca timpul schimba multe si gusturile lor probabil vor fi diferite de ale mele, insa imi place sa cred ca anumite carti vor ramane repere de seama in literatura viitorului.

Am cautat recent, dupa cum v-am mai spus, chiar si la Gaudeamus, parte din proza fantastica scrisa de Mircea Eliade. Ceea ce imi lipsea, se regasea fie in 3 volume distincte, noi, la preturi care, cumulate, depaseau posibilitatile mele, si, in plus, nu prea erau de gasit, fie intr-un volum mai vechi intitulat In curte la Dionis, care le cuprindea si pe celelalte doua volume cautate de mine.
Asadar, am tot cautat, si in oras si pe net, luand fiecare librarie online la scotocit. Pana la urma am gasit in anicariatele din zona Universitate volumul vechi, dar era cam scumpisor. Nu l-am luat atunci, am mai dat o sansa cautarilor virtuale si am gasit cartea dorita intr-un anticariat online la doar 12 lei, in stare buna, arata mai bine decat cele descoperite anterior, desi cu cel putin 40% mai ieftin.

In acelasi anticariat online am gasit si Cronica unei morti anuntate, cu un pret mai mic decat in alte parti, editie destul de recenta. Asa mi-am satisfacut unele dorinte livresti. Mai am eu cateva, dar... Totul e sa cauti, sa stii sa astepti cand iti doresti o anumita caret si, in cele din urma, o poti gasi la cel mai bun pret in vreo librarie online sau in vreun anticariat online. Eu asa procedez. Caut, compar (iar cautarile sunt si ele o placere in sine) si, in cele din urma, gasesc.

Si, in continuarea acestui titlu, va pot dezvalui faptul ca, prin nu stiu ce minune, am reusit sa onorez pe hartie o provocare primita din doua parti. Veti vedea la momentul respectiv, cand va fi tastata aici, despre ce este vorba.


2 comentarii:

  1. Vechea si propria mea Cronica a unei morti anuntate tot obiect de anticariat virtual a devenit. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Cărți, tot mai multe cărți... Această dulce tiranie a cărților!
    Încerc să mă lipsesc de unele dintre ele; chiar ieri am aruncat vreo 35 de cărți.

    Dacă-i surpriză, surpriză să fie...
    Toate cele bune vă doresc!

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...