vineri, 13 iunie 2014

Să vă arăt ce-am câștigat!

Să mă laud și eu un pic, pentru că un astfel de premiu nu puteam să-l țin secret. Săptămâna trecută, scriam acest articol, o confesiune a mea prin care vă recomandam un site pe care eu îl îndrăgesc foarte mult. Ce nu știați la acel moment este că înscrisesem articolul în concursul organizat pe platforma Blogtag.ro de către cei de la Targulcartii.ro . Iar marți, o zi de marți fără ceasuri rele, când s-au anunțat câștigătorii, m-am bucurat să aflu că mă număr printre ei, ba mai mult, premiul pe care l-am câștigat era chiar cel la care speram în sinea mea- un voucher în valoare de 300 lei cu care mi-am putut comanda ce cărți mi-a poftit suflețelul de pe targulcartii.ro





N-a fost ușor să mă decid ce anume să aleg, însă sunt foarte încântată de frumusețile acestea din imagine. Ce ziceți? Cum vi se par alegerile mele?

 Bineînțeles că îmi vine să le citesc pe toate deodată și deocamdată n-am găsit metoda prin care aș putea face asta. Le-am răsfoit pe fiecare în parte, le-am privit, le-am aranjat, le-am rearanjat, le-am pozat și apoi iar le-am așezat undeva, temporar.

18 comentarii:

  1. Domle, numai cărți serioase :) Alegeri bune, fără discuție. Felicitări pentru premiu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ha ! Ha ! Istoria Lecturii de dl A Manguel ! Ce bine-mi pare ca voi avea sansa sa citesc, sper, o recenzie a ta legata de aceasta carte pe care chiar am cumparat-o cu gandul chiar de a o pastra pt o lecturare ulterioara...una din cartile dupa care chiar m-am uitat din nou si din nou deliberand daca sa o re-cumpar dupa ce pe prima o abandonasem necitita inca, (nu din cauza ei, desigur, ci doar a circumstantelor logistice ale vietii mele de om chiar oarecum exagerat de risipitor, desi in primul rand inconstant si neserios fata de carti si fata de lectura, pe care le consider obiecte si activitati de lux si cum am mai zis, chiar oarecum perverse si fetishiste). Insa asta e chiar o carte fata de care am fost curios...si cand ma gandesc cum nici macar nu am deschis-o vreodata cat timp a stat si m-a asteptat atata vreme cat a fost in posesia mea...a stat si pe un raft, a stat si in valize, si in niste cutii de carton, a tot asteptat, in timp ce citeam altele si abandonam pe altele, unele citite, altele doar rasfoite...dar pana la urma nu avea cum sa scape nici ea de abandon, ca doar ar fi fostegoist din partea mea sa nu ii redau libertatea daca eu tot nu aveam de gand sa o folosesc momentan...dar pe urma, mai tarziu am cautat-o din nou, am citit si recenzii despre ea, care la un moment dat m-au facut sa ma simt mai putin vinovat ca nu o citisem...insa chiar daca mi-am zis ca nu era necesar sa o citesc...pana la urma tot ramasesem cu o curiozitate...zau, eu nu am simtit asa ceva niciodata fata de vreun alt obiect, nici chiar carte, (desi fata de unele am resimtit dor fiind fost o data atasat de ele)...insa fata de aceasta carte am resimtit atat o dorinta cam desarta de posesiune cat si un grad permanent de curiozitate care nu a disparut niciodata...desi rational stiam ca e doar o carte oarecare plus ca nu e neaparat una deosebit de importanta sau academic faimoasa, ci mai degraba o carte de popularizare stiintifica probabil bine scrisa si placut de lecturat pt tineretul general...insa cred ca parca simteam eu ca imi lipsise acest soi de lectura de popularizare stiintifica
    despre activitatea lecturii...desi probabil acum exista mai multe, insa asta mi s-a parut inedita...dar nici macar nu stiu daca asa este, este destul de probabil ca asta sa fie doar o
    fantezie pe care mi-am permis-o eu despre aceasta carte...de aia abia astept sa citesc impresia ta despre ea...pt ca de obicei tu ai impresii si observatii destul de juste, chiar si daca povestesti despre impresii subiective personale atunci cand citesti o carte...chiar nu ma pot gandi in clipa asta la nici un alt blogger in care as putea eu avea incredere pt a-mi sustine sau demola fantezia decat o recenzie provenita din partea ta ! Plus in lb romana...plus despre literatura de popularizare...abia astept ! (Chiar daca nu am reusit sa explic in mod satisfacator de ce.)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Măi, n-aș putea spune când voi citi acea carte, însă de mult timp mi-o doresc. Nu atât de intens ca tine și, cu siguranță, fără aceleași motivații. Dar cred că pentru fiecare cititor această carte pare ceva fascinant.

      Ștergere
  3. Uau!!!... Felicitări, doamna Andreea!... ,,Istoria lecturii" mi-ar fi plăcut și mie. Spor la citit și gânduri și zile frumoase să aveți!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vă mulțumesc asemenea! Hmmm, dacă există doritori, poate am să citesc acea carte mai repede decât intenționam. :)

      Ștergere
  4. Super tare, felicitări! Eu știam despre ce este vorba (de pe Bookaholic), însă nu am comentat pentru a nu te desconspira, așa că ți-am urat baftă în gând! :) Ce bucurie să poți alege cărțile pe care ți le dorești, eu mai fac asta de ziua mea, când cer să primesc o cutie maaare de cărți (dar cred că anul acesta mă opresc, deja am prea multe și nu țin pasul cu ele). Observ acolo două dintre preferatele mele, Bătrânul cu romanele lui de dragoste (mă mir că se mai găsește) și povestirile Ludmilei Ulițkaia. Spor la citit, Andreea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Într-adevăr, o senzație nespus de plăcută să poți alege atâtea cărți. Mi-am dat seama că, de ar fi să aleg cam tot ce mi-aș mai dori eu și nu am, aș depăși sigur mia de lei. Știi, niciodată nu pot spune că am destule. Sau nu pot crede, că de spus, pot spune. Și cât privește faptil de a ține pasul cu noile achiziții, de mult timp am rămas în urmă, însă asta nu m-a făcut să mă opresc. Au rămas multe pe care acum nu știu dacă aș mai avea chef să le citesc, mi-am îndreptat atenția spre altele.
      Da, cam greu de găsit cartea aceea, dar, după cum spuneam, de multe ori am găsit pe acel site ceea ce nu găsisem în alte părți. Iar povestirile Ludmilei Ulițkaia mi le-am dorit și grație impresiilor tale de lectură. :)

      Ștergere
  5. Felicitari, cred ca e un premiu meritat.
    Am observat cateva carti de Djuvara. Cred ca astea m-ar interesa pe mine, daca au tema istorica. De fapt, cred ca m-ar interesa mai mult opiniile tale despre punctul de vedere al lui Djuvara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si pe mine tot opiniile bloggerului Andreea Iulia Toma (despre toate cartile, nu doar Istoria Lecturii) ma intereseaza chiar mai mult decat cartile in sine ! Insa si cartile mi se par mai interesante cand povesteste ea despre ele, plus mereu alege carti cu adevarat demne de a fi promovate !

      Ștergere
    2. Mulțumesc! Mă simt mai motivată știind că ceea ce scriu este urmărit cu interes. Da, cărțile acelea sunt pe teme istorice, abia aștept să le citesc. Și apoi să-mi scriu impresiile despre ele.

      Ștergere
    3. @Rudolph- Mă simt flatată. Dar și mai mult voi fi în ziua în care voi auzi că ai citit o carte din cele recomandate de mine. Deși, dacă mă gândesc bine, și această pasiune ce nu se concretizează în lectură efectivă are farmecul ei. Mulțumesc pentru apreciere!:)

      Ștergere
  6. Bravoooo!! Daca as fi castigat voucherul mi-as fi ales cartile pe care mi le doream d emult! Dar am castigat tableta, deci trebuie sa ma bucur ca pot avea sansa sa-mi mai pun si pe acolo cateva carticele! Sa te bucuri de ele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitări pentru premiu și pentru articolul tău! Cu siguranță vei ști să folosești din plin avantajele tabletei. :)

      Ștergere
  7. Nu am citit nimic din ce ai tu acolo,de unii autori nici nu am auzit.
    Am participat si eu si am castigat premiul 3,200 lei.Am mers pe autorii preferati si carti de mult puse in wishlist si am cumparat 24 carti de care sunt mandra.
    Felicitari si spor la lectura!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc asemenea! Trebuie să recunosc că a fost minunat să pot alege ce mi-a poftit inima în materie de cărți. Și tu și eu am avut ocazia să ne împlinim o parte din dorințele livrești. Un așa premiu mi-ar mai place să câștig.

      Ștergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...