vineri, 1 aprilie 2011

In toate exista un inceput


Ma confrunt cu o premiera- prima mea leapsa, pasata de efervescenta MitzaaBiciclista... se intelege, deci, ca sunt un pic emotionata... Asa ca luai coala de hartie pe care am scris reperele si, cu gandul la compunerile de scolarita, sa vedem ce-oi fi in stare sa raspund...
Cand am inceput sa scriu- pe la 4-5 ani...ma simt de parca as fi scris dintotdeauna pentru ca nu-mi amintesc cum am invatat sa scriu si sa citesc...pe blog, de doar cateva luni, mai precis din decembrie 2010...la inceput mai rar, dar m-a prins repede microbul si am inceput sa scriu tot mai mult...acum face parte din programul meu zilnic, doar in week-end ce mai rezist, cu greu, departe de blog.
Ce ma motiveaza sa scriu pe blog- aprecierile pozitive ale celor care ma citesc si al caror numar a crescut, ceea ce ma bucura enorm, iar faptul ca blogul meu a aparut in tot mai multe blogroll-uri ma determina sa cred ca le place ceea ce scriu si sunt motivata sa o fac, sper eu, cat mai bine...nu vreau sa le insel asteptarile.
Cum reactionez la comentarii negative -nu prea a fost cazul, dar pentru mine, comentariile negative, nu cele cu tenta obscena, au partea lor pozitiva, sau mai bine zis, constructiva...ma determina sa ma analizez mai bine, sa imi descopar greselile sau, dupa caz, atunci cand sunt contrazisa, sa cantaresc si parerea diametral opusa.
Care a fost ideea initiala de la care am pornit- la inceput credeam ca voi tine un soi de jurnal, cam asta credeam eu ca inseamna un blog. E adevarat, nu un jurnal foarte intim, dar in prima faza, spre asta credeam ca voi evolua. Desi uneori pastrez aceasta tendinta, m-am indepartat destul de mult de ideea intiala...sper ca directia mea e cea buna.
Ce fel de linkuri tin in blogroll- blogurile care imi plac si le citesc zilnic sau pe masura ce apare un articol nou. Stiu ca e cam lung blogrollul, dar de cate ori vreau sa fac putina curatenie, nu ma indur sa sterg niciunul, ba chiar am mai adaugat. Si probabil voi mai adauga. Am cochetat cu ideea de a le imparti in doua, dar pana acum am ezitat, n-am vrut sa se creada ca fac vreo diferentiere. Totusi, o astfel de masura se impune si va trebui sa o pun in practica.
Cum m-a schimbat pe mine blogul- pe mine, ca persoana, nu cred ca m-a schimbat, dar in mod cert viata mea s-a schimbat...in bine...s-a imbogatit prin aceasta activitate atat de placuta mie.
Ce asteptari am de la blogul meu- eu de la blog nu pot cere nimic, insa cu siguranta blogul meu are asteptari de la mine, deci sper sa dau ce e mai bun din mine spre a-l umple de continut de calitate. Desi la un momentdat l-am decorat cu bannere, crezand ca voi avea un castig material, in timp am realizat ca acest aspect nu mai intra in aspiratiile mele legate de blog, am tot amanat stergerea a mare parte din ele, dar ma apuc in curand de curatenie si voi pastra doar ceea ce ma reprezinta.
Ce asteptari am eu de la cititorii / vizitatorii mei- am constatat ca nu sunt singura ce face aceasta distinctie intre cititori si vizitatori, si ma tem ca nu voi fi originala in raspunsul meu...astept ca tot mai multi dintre vizitatori sa se transforme in cititori, iar de la cititori...astept comentarii de calitate asa cum mi-au aratat si pana acum, iar daca le insel asteptarile, as vrea sa ma traga de urechi.
Si cum regula e sa pasez la randul meu leapsa, presimt ca va fi o alegere grea...dar daca asa trebuie, lansez invitatia de a raspunde la leapsa Ioanei, pe care o rog sa se desprinda putin de carti spre a onora provocarea, apoi lui Loopolica– tare as vrea sa vad ce raspunde el, vreau o parere "din provincie" de la Florentin,  si de asemenea sunt curioasa sa vad cum prind contur raspunsurile in Casa Cu Nuci . Nu e o ierarhie, asa mi-ati venit in minte...o fi mana destinului, nu?

21 de comentarii:

  1. Ce inseamna leapsa, sa-ti raspund tie acilea, sau sa scriu si eu un articol in care sa-ti raspund? Ca raspunsul meu ar fi mai lung, asa...

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai sa scrii si tu un articol, raspunzand la chestiunile bolduite si inclinate din articolul meu.

    RăspundețiȘtergere
  3. E un fel de tema pentru acasa...asa ca, astept.. :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Io am scris, asa ca... ia citeste :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-am luat un interviu futuristic eu singura mai acum vre-o 2-3 saptamani :)) http://casacunuci.blogspot.com/2011/03/interviu-cu-mine.html
    Sa vedem cum ma descurc cu unul adevarat acum :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai... asa am sa fac ,voi raspunde la provocare ! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Anreea,de cand am descoperit acest blog astept cu nerabdare urmatoarea postare!
    Dupa lectura primelor articole, de la prima vedere, pe langa mult talent si originalitate, m-a izbit la tine distinctia fireasca, mostenita poate de la cineva din familie, reflectata prin stilul tau degajat si natural, simplu dar profund. Am descoperit un temperament, un ton, un gen de subiecte si o prezentare absolut noi si cu adevarat personale. A scrie inseamna a te elibera de tot ce ai mai bun in tine si cred ca tu ai dovedit acest lucru cu prisosinta.
    Te descurci admirabil. Eu unul iti urez succes la scris in continuare si sper sa ajungi acolo unde iti e locul si unde meriti sa fii de fapt!

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Toni MB: Iti multumesc din suflet pentru frumoasele aprecieri...m-ai lasat fara cuvinte...

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  12. hai sa ne angajam la ziare, sa crape pizda lu Badea si lu Ciutacu!

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Tony MB: Imi pare rau ca ai sters ultimul comentariu inainte sa apuc sa raspund la el... Din fericire mi-a ramas continutul in e-mail. Ma bucura si ma incurajeaza ceea ce mi-ai spus, e un motiv in plus pentru a incerca sa scriu cat mai bine. Totusi ceea ce scriu nu cred ca se potriveste cu caracterul comercial al presei. Sper sa revii cu placere si sa gasesti la fel de placute articolele mele ca si pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  14. Am spus si repet: de cand am descoperit acest blog astept cu nerabdare urmatoarea postare! Am sters ultimul comentariu pentru ca mi-am dat seama ca am fost putin cam eliptic in exprimare. Nu as vrea sa fiu inteles gresit. Ma refeream la faptul ca ai reale calitati de scriitor si ...atat! Succes in continuare la scris si astept cu nerabdare urmatorul articol!

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc!
    Asa sunt femeile, mi-o zice sotul meu mereu...despica firul in patru si cauta enspe explicatii pentru chestiuni care in fapt nu sunt grave.

    RăspundețiȘtergere
  16. Promit ca maine apare si a mea...ca prea am intarziat!

    RăspundețiȘtergere
  17. Asa, asa...astept! :)))) Baietii au fost mai rapizi. :)))

    RăspundețiȘtergere
  18. Eu trebuie sa am deadline sa dau roade:))))

    RăspundețiȘtergere
  19. Daca stiam eu, dadeam si deadline...dar m-am gandit ca au si oamenii treburi, nu pot sta non-stop la pc sa scrie. :))

    RăspundețiȘtergere
  20. Ai un stil atat de simplu si natural dar in acelasi timp profund si original,ai calitati de scriitor ,iti urez succes si astept cu nerabdare urmatoarea postare.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...