vineri, 6 ianuarie 2012

In puscariile noastre se petrec miracole


Desi teoretic femeile sunt separate de barbati, vizitele sunt supravegheate, iar posibilitatea interactiunii intre detinutii de sexe diferite este redusa si in orice caz, desfasurata tot sub supraveghere si singurele situatii in care sunt permise raporturi sexuale sunt in cazul celor casatoriti si asta numai o data pe luna, totusi, o detinuta a ramas gravida. Cum si cu cine, nu se poate explica. Dar, cica e gravida. Este vorba de studenta de la Timisoara, care, impreuna cu iubitul de atunci, a omorat un client al sau.

Sarcina invocata de domnisoara in cauza, daca o fi reala, se inscrie in sfera miracolelor. In conditiile pe care vi le-am prezentat si pe care le puteti descoperi si singuri daca va documentati pe indispensabilul si vitalul Google, nu poate fi decat un miracol. Sau am putea trage concluzia ca puscaria nu e chiar ce ar trebui sa fie, ca regulile sunt asa, doar ca sa fie ceva scris acolo unde nu citeste nimeni. 



RECTIFICARE- la momentul cand am scris articolul nu aparusera informatii precise dspre acest caz, de aceea mare parte din ce am scris este o reprezentare eronata.  Insa tot stupefiata raman in privinta permisivitatii sexului in inchisori, caci ce-a facut tipa asta poate crea un precedent si nu doar de asta, ci si pentru ca mi se pare o indulgenta prea mare. Cel mult mi s-ar fi parut normal in cazul persoanelor casatorite, dar asa, nu stiu, scade mult din severitatea regimului de detentie. Si ca metoda de obtinere a unei intreruperi de pedeapsa, iarasi nu este bine, caci s-ar putea naste multi copii prin aceasta metoda, al caror viitor ar fi sub semnul unei mari intrebari. 

14 comentarii:

  1. Probabil ca viitorul fericit tata i-a trimis mamei samanta prin posta, iar aceasta si-a plantat-o singurica :D

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Gabijurna: (Iosazaur) Nu, ca nu mai era fecioara demult fecioara.

    RăspundețiȘtergere
  3. o strategie marsava de a scapa din puscarie.insa nu s-a gandit in disperarea ei ca va urma sa chinuie un suflet pentru ca de puscarie nu va scapa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am citit despre caz dar cine stie, sa nu creada cineva ca puscaria este chiar asa de rigida, mai sunt scapari si pe acolo. Poate chiar cu un gardian.

    RăspundețiȘtergere
  5. Este destul de probabil sa fie vorba de relatii sexuale cu un gardian, angajat al Administratiei de Stat al Inchisorilor din romania curenta, (cred, daca nu ma insel, ca de fapt habar nu am ca n-am verificat, Min Justitiei, ala cu destul de mari probleme, dintre toate ministerele din Romania, din cate se aude din cand in cand si din presa straina, nu numai din cea romana). Relatiile sexuale ale detinutilor de sex feminin, (din care unele cu probleme reale de a da consimtamant cu discernamant 100 %, iar altele cu interes de a obtine privilegii deosebite), in inchisori, cu gardieni semi-competenti, (care ori cad in curse manipulative, ori habar nu au ca exista chiar posibilitatea de a fi acuzati de viol daca se ridica probleme de discernamant, nu numai de a fi dati afara de la lucru), este un fenomen bine descris care apare in mod constant in inchisorile din toata lumea, chiar si in tarile care au expertiza administrativa si functionalitate organizationala, si training serios si competente de personal si mai bune decat in Romania, deci nu numai in inchisorile din Romania.

    In inchisori exista si abuz sexual intre diversi detinuti, dar asta e mai off-topic, deoarece aici era vorba de un raport clar heterosexual.

    RăspundețiȘtergere
  6. are voie la 3 luni la intalniri conjugale, nu neaparat cu un sot, poate fi logodnic chiar ... e o camera matrimoniala ... asa ca mai informati-va inainte sa scrii tampenii sau sa comentati chestii cu gardienii.
    ps: fatuca asta nu a fost anchetata pentru prostitutie, ci pentru crima. practic, legal vb, ea e vinovata doar de crima si profanare de cadavru. partea aia cu prostitutia inca e la stadiul de acuzatie, adica exista ink prezumtia de nevinovatie

    RăspundețiȘtergere
  7. @Anonim:

    1. vrei sa spui ca in inchisorile din Romania 2011 sunt permise intalniri sexuale intre detinuti si persoane care nu le sunt fie soti legali sau concubini legalizati cf vreunei hotarari judecatoresti ? Este posibil, nu zic ca nu este, insa, doar asa la nivel de ce stiu eu de pe Google re diverse inchisori mie asta mi se pare un nivel de permisivitate oarecum neobisnuit. Ai cumva vreun link oficial re asta ?

    2. Re. training si competente gardieni: desigur ca vasta majoritate 99,99 etc % sunt oameni atat etici cat si competenti in serviciu. Eu doar semnalam ce s-a raportat la nivel international re relatii sexuale intre gardieni si detinuti chiar si la nivel, repet, de sisteme cu training si administratie de inchisori mult superioare celor romanesti.

    NU am apucat sa descriu acolo in mod detaliat absolut toate contextele in care acest fel de relatii se pot intampla, am mentionat doar 2 care mi s-au parut mai frecvente din ce e pe Google. Eu personal nu am lucrat direct in inchisori, nu am vizitat inchisori, nu am avut membri de familie care au lucrat in inchisori, am avut doar un strabunic care a facut ceva puscarie pt specula pe vremuri, dar asta era ceva de drept comun si in cazul lui nu au existat probleme, abuzuri sau consecinte detrimentale pe termen lung, deci chiar ca nu scriam la nivel emotional afectat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu personal nu am zis nimic despre prostitutie. Intrebam doar re posibilitate de relatii sexuale la nivel de camera matrimoniala cu o persoana care NU este sot sau concubin legal verificat, ca doar asta mi s-a parut oarecum ciudat pt un sistem cat de cat serios corectional, deoarece asa ceva chiar este neobisnuit la nivel international, si de aia am cerut link oficial de clarificare de posibil regulament de functionare de institute corectionale in Romania, deoarece nu cred ca e bine sa raspandim zvonuri posibil incorecte re seriozitatea unui astfel de sistem.

    Ca eu am dat Google preliminar, desigur la nivel superficial, ca nu am avut timp de research serios in legatura cu asta, dar nu am gasit nici o posibila informatie util clarificatoare in acest sens, iar pe site-ul principal al Administratiei Penitenciarelor apartinand Ministerului Justitiei nu exista informatii in acest sens.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am mai scris un post mai devreme dar cred ca a disparut in vreun Spam...se mai intampla asta pe Blogspot uneori...voiam sa explic ca de aia poate cometariul de mai sus pare usor iesit din context deoarece face referire la un comentariu anterior care a disparut !

    RăspundețiȘtergere
  10. Oops ! Vad ca si al doilea comentariu a disparut, chiar ca nu mai are nici un sens ce scriu aici, ca scriam ca am cautat informatii re regulament Penitenciare Romania, etc.

    RăspundețiȘtergere
  11. @ Rudolph: gata, le-am scos din spam, nu stiu de ce erau acolo.

    RăspundețiȘtergere
  12. Rudolf aspirant, nu am facut deloc referire la tine si la text si comentariile altora, nu ale tale.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...