sâmbătă, 25 februarie 2012

Plimbare cu alt aer


Azi am scos bolidul cu roti duble si ne-am aventurat in parc. A fost mai usor decat ma asteptam, am putut ircula, chiar daca am intalnit portiuni necuratate. Din fericire erau cu gheata si puteam inainta fara mare dificultate si fara sa rup rotile. M-am simtit insa foarte ciudat cu ea, asa mare, in caruciorul ala, pe care nu l-am mai folosit de cateva luni bune. Insa nu cred ca e prea mare pentru a merge in carucior, chiar daca merge foarte bine si singura. Distante prea mari nu le poate parcurge, e clar si, atunci, caruciorul mi se pare o alternativa chiar si cand copilul e mai mare de 3 ani.
Noi abia avem 2 ani si 3 luni, nu atragem inca priviri carcotase, dar mi-amintesc ca, pe vremea cand era cea mare mica, ma opreau babele pe strada si-mi ziceau ca e prea mare pentru carucior, desi avea putin peste 2 ani jumate. Parca pe la 2 ani si 8-9 luni am renuntat la carucioare, caci cedasera rotile si era si grea pentru niste roti subrede. Dar acest carucior, ma mir, nu mi-a facut nicio problema pana acum. Si a fost si asta destul de mult pus la treaba.

Si, cum va spuneam, ne-am deplasat pana in parcul Kiseleff, ne-am bucurat de zapada de acolo, mult mai curata decat cea din oras. Tocmai cand, victorioasa, ma gandeam ca pot lauda parcul pentru lipsa de rahati de caine, am pornit pe alei si mi-am schimbat imediat parerea. Nici acolo nu lipseau, chiar daca nu erau atat de des amplasati ca in fata blocului. Eee, un mic inconvenient, nu?

La intoarcere, am ales o ruta diferita, usor ocolitoare, caci ajunsesem in capatul parcului dinspre Muzeul Taranului Roman. Acolo, pe straduta din care se intra la muzeu, era mare coada. Presupun ca pentru Targul de Martisor, nu pentru Chopin indragostit. Apoi am admirat muntele de zapada aproape neagra ce trona in Piata Victoriei, chiar in fata palatului lui Boc Ungureanu. In cele din urma am pornit-o spre casa, savurand razele de soare si confirmandu-mi din nou ca primavara e aici, aproape. O stare ciudata m-a cuprins, in aer e ceva altfel... aerul nu mai miroase a iarna.

3 comentarii:

  1. Produsele cateilor sunt peste tot, in toate formele si marimile si cel mai bine pentru noi, ca sa nu ne enervam, ar fi sa credem ca ne aduc noroc in cazul in care calcam in ele :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Re miros de primavara: anunt sosirea primaverii chiar la fix, cu vreo 2 zile inainte de Dragobete, si in regiunea de sud-vest a Regatului Norvegiei, unde iar am mirosit in aer acel miros total NEIDENTIFICABIL care mie personal imi este total strain si nu imi aduce aminte de absolut NIMIC, pe care l-am simtit si anul trecut cam in aceeasi perioada, si pe care acum l-am putut recunoaste, pt ca semana cu cel de anul trecut, dureaza doar cateva zile, apoi dispare, si efectiv tot nu il pot asocia cu absolut nimic de nicaieri, desi eu am mai calatorit in trecut in diferite zone ale lumii care au diverse mirosuri care anunta primavara, si in general un miros in aer, in orice anotimp, a reusit sa imi aduca aminte totusi de ceva posibil cat de cat familiar cunoscut de dinainte. Asta din Norvegia nu, si nici macar nu stiu cum sa il descriu daca efectiv nu imi aduce aminte de absolut nimic !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e un miros neplacut sau placut in mod special prin ceva anume, (mie in genral nu-mi plac mirosurile ff tari, nici chiar alea considerate in genral placute), dar e un miros total STRAIN. Nu e un miros "albastru" umed-sarat ca de mare, nu e nici "verde" sau "galben" de flori sau plante, sau oricum nu imi aduce aminte mie de vreo floare sau fructa pe care sa o stiu, nu e nici "ocru" ca de ceva afumat. Am stat sa ma gandesc ce culoare are: cred ca e posibil "lila" ff palid, desi nu miroase a liliac, poate ff fad ca plumeria...da, chiar asa e ! Uite ce bine ca m-am gandit la el in sens de culoare, altfel nu mi-as fi dat seama niciodata cu ce seamana ! Desi aici nu exista plumerii, ele crescand mai mult in Caraibe si America Latina...desi am avut parca o data un gel de dus cu acest fel de miros. Abia acum imi dau seama ! Este intr-adevar posibil ca pe aici sa vina cumva niste vanturi dinspre tropice aduse de curentul Gulf Stream, al carui efect este ff semnificativ pe clima de pe aceasta portiune de coasta ! Da, intr-adevar este real posibil ca sa fie un miros de plumerii !

      http://en.wikipedia.org/wiki/Plumeria

      Ștergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...