marți, 26 martie 2013

Hai la joaca!

Panorama incredibila de la fereastra mea. Zapada pe acoperisuri, pe masini, pe trotuare si chiar pe straduta ingusta. Si totusi nu atat de anormal ceea ce vad. In decursul vietii mele am prins ninsori de acest fel si in luna aprilie. Desi, ceva mai sus in cuprinsul tarii. Pentru Bucuresti probabil nu face parte din normal. Anul trecut pe vremea aceasta, imbracam copila in hanorac si pe deasupra o vesta, sa nu fie chiar dezbracata. Stiu precis, pentru ca am poze idn perioada respectiva.

Vantul aduce cand si cand o ploaie fina de fulgi adunati in afara ferestrei. Simt frigul si nu pot spune ca-mi place, explozia de flori, de verdeata observata in parc saptamana trecuta alungase din mintea mea orice asteptari in tendinta a ceea ce vad acum. Si ma gandesc ca e posibil ca vremea aceasta sa fie nefasta pentru ciclul de dezvoltare al plantelor. Poate n-o sa tina mult. Cineva insa sigur se bucura- strumfica, ea o sa vrea in mod deosebit afara, deja ma baraie la cap si mie mi se pare prea devreme, trebuie sa fie frig rau.

Deci, sa ne pregatim de joaca in zapada. Desi mie mi-e dor de o raita pe la Antic Ex-libris. Si poate o voi face si pe asta, dupa ce satur copilul de joaca.

2 comentarii:

  1. Strumfilor le place zapada, nu-i asa?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si inca cum!:) Ar vrea sa stea la fel de mult ca atunci cand e cald, dar din pacate pentru ea, nu rezist mult la frigul care e si consider ca am stat suficient si e tare dezamagita.

      Ștergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...