vineri, 7 ianuarie 2011

Legumele sau carnea?

Adesea vedem stiri la tv sau articole in ziare despre oameni saraci, care nu isi permit sa isi ia carne decat o data pe an, sau poate nici atunci. Inoculand ideea ca acest aliment-carnea-este atat de scump incat nu poate sa si-l permita toata lumea pe masa decat poate la zi de sarbatoare. Si totusi, daca nu isi permit sa manance carne, tot trebuie sa manance si ei ceva, ca doar nu traiesc cu aer...deci mai raman legumele, fructele si lactatele.Poate ca fructe isi mai permit, ca la mere, portocale preturile sunt acceptabile, iar dintre legume, cartofii sunt cei ce sunt ceva mai ieftini, sa incapa in orice sacosa soioasa a romanului de jos. Dar alte legume? Rosii, castraveti, ardei? Au preturi cam mari, incat inclin sa cred ca e mai ieftin sa mananci carne. O portie de doua ciocanele de pui ajunge, cruda, undeva la 3 lei.Daca e sa calculez o portie de salata cu rosii, castraveti si ceapa(verde)...mie mi-a dat mai mult, putin peste 4 lei. Deci, mie mi se pare ca e mai scump sa mananci in stil vegetarian. Asa ca vreau sa vad pe mesele tuturor romanilor carne, ca e mai iefina :))))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Roberto Bolaño - „Anvers” și nu numai

Sunt doar câteva luni de când am început să îl citesc pe Bolaño și nu mă pot opri. Îi mulțumesc pe această cale scriitorului Radu Găvan c...