duminică, 27 mai 2012

Vine o saptamana plina

...de emotii, de bucurii, de ploaie, de carti. Plina e tara de bannere si afise cu moacele iubitilor candidati. La tara pe toate gardurile- numele lor. Ba chiar si bannerele au ajuns sa umple vederea tatei Frosa. Agresivitate vizuala maxima. Dar sa nu intru in politica, desi habar n-am daca si cu cine sa votez. Nu-mi cunosc consatenii, asa ca... tot aia e. Oricum tot aceeasi branza acra.

Mai bine ma delectez cu bijuteriile ce au strabatut negura timpului. Sunt multe astfel in zona unde locuim, vile vechi, splendide. Imi place sa leadmir, parca ma incarc pozitiv cand fac o plimbare prin cartier. Ba chiar mi-a trecut prin minte sa ma inscriu la o biblioteca. Dar totusi, am eu destule si parca imi place sa fie ale mele. Cartile, ca despre ele vorbeam. Deja imi imaginez cum voi face drumul pana la Romexpo si nu mai scapamde codurile de ploaie. Vreau cod de canicula. Apoi astept surpriza pentru cea mica pentru care ii multumesc Loredanei Modoran si Grupului editorial All www.all.ro

Saptamana faina va doresc!

14 comentarii:

  1. Eu ma intreb ce efect mai au banerele acestea electorale. Daca intr-adevar au cat de cat o capacitate de a convinge pe cineva sa-l voteze. Personal, cred ca sunt bani cheltuiti degeaba.
    Vezi, cat de ieftin poate fi sa te simti bine intr-o simpla plimbare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca la mine nu sunt atat de multe si culmea inca nu au pus afise pe stalpi si pereti...

    @ Mircea ...efectul pe care il are o frectie la un picior de lemn.

    RăspundețiȘtergere
  3. Banner-ul cu Superman-ul de Timisoara mi se pare de-a dreptul... peste stangul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Care e cel mai sexy candidat (masculin + feminin) pe Bucuresti ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca poate depinde de gusturi personale, dar nu cunosc asa un link la o pagina sa vad si eu cum arata pozele lor, sa-mi fac eu propria ierarhie de Mr/Miss Candidat Sexy pe diverse sectoare din Bucuresti !

      Ștergere
    2. Cred ca trebuie sa depun ceva efort de research personal, ca sa vin cu recomandari pt bucuresteni, pt ca vreau sa ii vad si cum se misca, (prestanta scenica adica).

      Ștergere
    3. Aoleu ! Am deja emotii mari pe sectorul 5, Atanasoaiei vs Vanghelie ! Va fi ff greu pt mine personal sa departajez...am sa revin mai tarziu, ca stiu ca nu e bine sa ma decid chiar asa la nivel impulsiv.

      Ștergere
  5. Revin ca sa anunt rezultatul cercetarilor mele preliminare. Pe Bucuresti, partidul cu nr cel mai mare de candidati cat de cat asa mai sexy este Partidul Ecologist.

    Atentie ! A NU se confunda acest partid cu mai multi candidati sexy decat media celorlalte partide cu Partidul Uniunea Ecologista, sau Uniunea Partidelor Ecologiste, (habar nu am cum ii zice), care pare sa fi fost creat in pripa de PDL prin martie 2012, probabil ca sa confuzeze populatia si asa confuza a Bucurestiului, (in care majoritatea rezidentilor votanti curenti pe timp de vara este probabil oricum alcatuita majoritar din persoane oarecum confuz-demente, sau confuz-muribunde, restul fiind mai ocupati cu vacanta sau cu munca si neinteresati de vot local oricum), pt ca a vazut cati candidati sexy are acel Partid Ecologist si au fost gelosi pe ei si le-a fost frica ca o sa-i voteze cineva !

    Am citit pe wikipedia ca acel Partid Ecologist care a fost infiintat ca partid dizidenta inca de pe vremea lui N Ceausescu, din pacate, nici acum nu pare sa fi reusit insa sa isi clarifice un program sau o ideologie anume asa mai concreta pe puncte care sa poata aduce cat de cat pe departe cu un program de partid politic care poate fi recunoscut ca atare, el fiind in general ocupat vreme de mai bine de 30 de ani cu aceasta auto-definire si clarificare fata de sine insusi cine e si ce vrea. Dar, vad ca este pe drumul cel bun, daca macar a reusit sa atraga politicienii mai sexy din Bucuresti, desi, din pacate, nu ii dau nici o sansa. Dar totusi nu doresc sa descurajez pe nimeni de la vot, si eu chiar sincer cred ca activitatea de a vota conteaza mai mult decat cine iese, ca cine iese se stie deja, cu o marja de eroare de vreo 13 %, (lasand un oarecare suspans pt 1-2 posibile rasturnari de situatii despre care sa se discute la TV cateva saptamani pana pleaca si TV-ul in vacanta.)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A NU se interpreta gresit acest raport preliminar ca un raport cinic, ca NU este. Totul merge cf program, asa a fost si in alte tari in primele zeci sau sute sau mii de ani pana cand s-au mai modernizat democratiile, (stiindu-se ca democratia politica a fost inventata in Norvegia acum 10 000 de ani, pe la sfarsitul ultimei ere glaciale, si uite si lor cat le-a luat pana cand sa scrie si ei cea mai democratica constitutie din lume prin secolul XIX, pe care si asa au trebuit sa o imbunatateasca, amendand-o de cca 200 de ori in cca 200 de ani de existenta.) Democratia politica AUTENTICA este ceva in perpetua dinamica schimbare si optimizare dinamica, NU este ceva fix sau stabil ca un sistem politic totalitar sau tiranic autocrat, (care franeaza progresul), deci, dupa parerea mea, Romania se afla pe calea cea buna, si cel mai important este sa PARTICIPAM la VOT ca sa aratam ca sustinem ideea de Democratie, ca doar nu vrea nimeni sa vina iar un regim autocratic in Romania si sa mai intarzie si Romania pe drumul democratiei inca cateva sute sau mii de ani, asa cum au patit alte state democratice din lume, (plus ca efectiv nu are juristii capabili sa tot scrie sau amendeze noi constitutii, iar cei capabili sunt toti ocupati cu intratul in Schengen, deci NU au timp de chestii din astea).

      Daca tot zice toata lumea sa invatam de la istorie, (desi eu nu sustin neaparat acest lucru, si nici nu l-am sustinut niciodata, chiar fiind combatut in legatura cu acest lucru), pai atunci sa invatam, ca sa nu mai repetam aceleasi greseli pe care le-au repetat alte state din lume, ca sa dam si Romaniei o sansa, fie ea si infima, sa efectueze ea mai rapid si poate mai eficient, (ca tot ne aflam in secolul vitezei), ce nu au reusit altii decat in sute de ani.

      Ștergere
  6. @Mircea: asa e ieftin si placut.
    @Intuneric:nu-l stiu
    @Rudolph:din perspectiva asta nu-i pot privi oricat m-as chinui.:)))

    RăspundețiȘtergere
  7. @AIT: sa stii ca m-am gandit la tine si la alegerile din Romania scriind ultimul meu post azi dimineata pe blogul meu, (nu a aparut inca ca inca stau sa-i pun linkuri), dar in ultimul paragraf am gasit o posibila solutie utila pt ca lumea sa NU se mai simta oarecum stanjenita sa voteze candidatii in mod recunoscut oarecum posibil ineficient doar dupa daca arata sexy ! Am descris ca ar fi util sa fie departajati in scop de vot prin a le pune intrebari test din domeniul gramaticii lb romane de nivel cls 1-6 corespunzatoare curriculum-ului datelor la care si-au facut ei scolarizarea in acele clase, si ZAU daca asta nu o sa-i testeze si la constiinciozitate, si la integritate, ba chiar si la posibil patriotism autentic de tip altruist moral. Plus, ca bonus, si populatia majoritar votanta o sa se simta cu sufletul mai impacat pt ca va vota cat de cat dupa niste criterii clare anume, nu doar dupa "imagine". Mi se pare o idee atat de buna pt etapa curenta de dezvoltare a democratiei in Romania, (careia eu, zau, chiar ii doresc sa evolueze in continuare cat mai linistita pana cand o ajunge si ea la nivelul la care lumea NU se va mai simti vinovata daca voteaza doar dupa sexy-ness, sau dupa ce naiba o vrea sau o putea fiecare, fara sa isi mai faca atatea probleme de Constiinta morala, efectiv asa cum se intampla mai peste tot in lume), incat abia astept sa i-o comunic si Diacriticii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In legatura cu DE CE inca electoratul roman inca cere in mod total absurd un grad de moralitate atat de inalt la fel de absurd, (oarecum irational daca stai sa te gandesti mai bine, ca doar nu sunt Papa de la Roma) de la politicienii ei profesionisti...zau daca nu am stat sa ma gandesc in spirit cat mai auto-critic si la DE CE am eu personal fixurile astea cu morala si cu etica, (desi eu nu le proiectez sau deplasez asupra politicienilor, ci, mai rau, asupra tuturor oamenilor muncii !)..zau daca nu cred ca ma gandesc ca e o ramasita de la anii comunisti totalitari, despre care in general se accepta ideea ca, la fel ca orice sisteme totalitare, (nu numai comuniste), au tendinta sa promoveze coruptibilitatea si dificultati de dezvoltare morala de om crescut si traitor pe termen lung in sanul lor, si e pt ca eu insumi simt ca am fost afectat negativ in ceea ce priveste propria mea moralitate, si poate si altii, (cred ca si altii, ca doar asta inceraca sa releveze si destui artisti, inclusiv Cristian Mungiu, desi el la un nivel exagerat, zau, in ceea ce priveste Romania, in care totusi sistemele totalitare au functionat destul de incompetent, din fericire, dar nu zic ca nu au existat de loc, dar si oameni academici reputabili care se ocupa de aceste sisteme totalitare inca de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial)...

      (va urma)

      Ștergere
    2. (urmare)

      Deci zau daca nu ne simtim oarecum vinovati cu totii de propria noastra imoralitate, (fie ca avem in mod real de ce sa o facem sau nu, ca atunci cand e vorba de emotii nu se mai poate vorbi de rationalitate sau realitate certa, si MULTE emotii sunt total irationale in mod obisnuit la o gramada de oameni absolut tot timpul, nu e ceva patologic, e ceva fffff comun, si NU e ceva neaparat rau, ca doar nici in matematica numerele irationale nu sunt considerate mai "rele" decat cele rationale, ci doar poate ceva mai dificil de inteles/de conceptualizat), si zau daca nu prioectam si deplasam aceste sentimente de vina interioara, uneori chiar de rusine, (ca vina si rusinea sunt oarecum inlantuite in mod educativ una de alta in timpul dezvoltarii morale sociale a tuturor oamenilor de cand sunt bebelusi, si cred ca in legatura cu asta chiar si Mircea Vladut poate fi de acord cu mine), si proiectam aceste sentimente la nivel social asupra celor care par mai proeminent in focus ca paratraznet momentan, (care e un rol bine cunoscut si totodata un risc profesional asumat de politician profesionist). Pe bune, am scris asta cat am putut de sincer, si sper ca m-am exprimat inteligibil. Chiar m-ati facut sa ma gandesc la lucrurile astea ca bloggeri, zilele astea, si tu, si Raul Ghiran, si oarecum pe undeva mai la baza, mai de mult Mircea Vladut, pt ca si el ridica anumite teme de moralitate la el pe blog, si arata o oarecare ambivalenta fata de aceste teme, adica ii displac, insa nu le poate evita, mai ales cand vine vorba de politica. RECUNOSC ca am extrapolat probabil in mod NEJUSTIFICAT de la mine (ca eu sunt as la sentimente de vinovatie, si chiar am o atractie patologica fata de ele uneori) la altii, la grup de oameni, dar TOTUSI am dorit sincer sa comentez si sa imi exprim aceasta parere, pt a o supune poate ca tema de discutie ulterioara si pt altii, daca nu sunt de acord cu ea, sau sunt de acord cu ea, mai ales in legatura cu aplicatiile ei pe politica, ca doar despre asta e mai toata lumea inca dezamagita in Romania in momentul asta, on topic, si oarecum mai acut din cauza alegerilor locale.

      Ștergere
    3. Disclaimer: DESIGUR ca eu personal NU am sa pot da vina niciodata chiar asa de total pe sistemul comunist pt propriile mele deficiente in dezvoltarea mea morala personala, ca doar nu e el de vina daca m-am invata eu personal sa doresc sa obtin anumite lucruri importante pt mine prin furt decat contra bani, si recunosc ca am si eu o mare parte de raspundere mai ales ca STIU ca nu e nici frumos, nici bine, nici legal sa furi plus ca acum am si eu totusi peste 14 ani, ba chiar peste 18 ani, deci se cam considera ca totusi sunt raspunzator pt activitatile mele, plus ca totusi in Romania nu am apucat eu personal comunism decat o perioada relativ scurta, si nici macar aia chiar asa in continuu, intre 1980-1989, cat am apucat si eu sa merg la gradinita si la scoala, ca la mine in casa NU era regim comunist, era regim de tiranie absolutista cu comploturi secrete, si frecvente rasturnari de situatie, ba era mama tiranul, ba eu, ba manipulam eu din culise mai tare ca Richelieu sa o bag pe bunica la inaintare...sistemul politic de la noi de acasa era ceva cu totul si cu totul special, de nivel poate de masinatii intalnite istoric europeean poate in perioada de tranzitie de la Evul Mediu tarziu catre perioada Renasterii de prin aria geografica a nordul Italiei...deci eu personal NU am cum sa dau vina pe Comunism ca am iesit eu asa cum sunt si ca nu imi fac indatorirea sa votez in real life ! Dar asa scriu academicieni destul de reputabili si seriosi care s-au ocupat de sistemele totalitatre si au tras concluzia ca ele franeaza oarecum sau stanjenesc oarecum dezvoltarea naturala morala a oamenilor de acolo, adica ii face asa sa prefere sa incalce legea din cand in cand (desigur, probabil ca sa supravietuiasca), dar ii si obisnuieste asa, plus nu mai stie nici nimeni a cui raspundere este, a lui personal, a sistemului, la nivel total infantil. Ca sunt eu personal mai infantil decat media asta efectiv eu personal NU pot sa o atribui iar sistemului totalitar, dar ziceam asa in general, ca sa clarific mai bine ideile de mai sus, legate on topic de dificultatile de adaptare la anii post 89 romanesti, inclusiv anumite retineri fata de participarea civica, ca nu sunt ele pertinente doar Romaniei, de asta m-am convins deja de mult. Pe de alta parte NU doresc ca ce scriu eu sa sune a "sofisme", a vorbe goale, spuse asa "de forma" ca sa spoiesc pe deasupra in mod nejustificat ceva posibil putred, ca desi e teoretic semi-posibil sa fie asa, (si cred ca Mircea Vladut poate ar intelege asta, pt ca lui nu ii plac metodele de advertising de care suntem bombardati oricum fie ca ii plac lui sau nu, si chiar daca excesul de asa ceva este nesanatos, desigur), totusi NU e 100 % chiar asa, doar ca nu stiu eu sa explic mai bine ce vreau sa zic.

      Ștergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...