luni, 2 martie 2015

Tu ce faci la Ora 11?

La ora 11 P.M. începe pentru mine și pentru mulți alții ora de relaxare, după ce toate îndatoririle cotidiene sunt bifate și cei ai casei au tras în sfârșit obloanele și e liniște și pace în întreaga casă. Somnul încă nu apare și nici nu-l las să se apropie încă, pentru că atunci e repriza de lectură cea mai consistentă a zilei. Dar Ora 11 înseamnă de acum încolo pentru mine și altceva- noua colecție de la Editura UNIVERS, care va hrăni acest moment special al zilei. 

Iată ce ne spun cei de la UNIVERS și apoi revin cu scurte reflecții.

Editura Univers vă propune o nouă colecție, dedicată tuturor celor care vor să-şi recucerească micul lor moment special de la Ora 11. Este timpul vostru, nu uitaţi, şi merită apărat de invazia zgomotului, a scandalului cotidian, a stresului de peste zi. Cărţile din Ora 11 vor ridica un zid deapărare pentru voi, vă vor proteja în mica voastră fortăreaţă în care vă veţi putea relaxa cu adevărat. 


Prima apariție a colecției este Plopii din Berlin, romanul lui Anne B. Ragde.

Plopii  din Berlin,  o cronică de  familie  reconstituită  într-o narațiune alertă,  cu întorsături  de thriller, este cartea cu care autoarea i-a cucerit fulgerător pe norvegieni şi apoi a fost tradusă în peste cincisprezece limbi. Secretul unei povești  de dragoste,  dezvăluit  după cincizeci de ani, hotărăște soarta unei moșteniri problematice. Urmașii ciudați ai unei iubiri aparent imposibile se regăsesc la ferma unde a început totul și în casa de care nu-i mai leagă decât amintiri pe care le sperau uitate. Fiecare dintre moștenitori înțelege acum că nu putea fi altfel decât este și că, dacă nimic  nu  mai  poate  fi  luat  de  la  capăt,  măcar  prezentul  celorlalți  poate  deveni  suportabil. Autoarea a mai scris încă două romane cu aceleaşi personaje, care s-au bucurat de mare succes. Împreună alcătuiesc trilogia familiei Neshov (în curs de apariţie la Editura Univers), ecranizată într-un serial norvegian de televiziune.

Anne B. Ragde  (n. 1957) este o scriitoare norvegiană foarte apreciată atât de critici cât şi de public,  volumele  sale  vânzându-se  în  peste  2,5  milioane  de  exemplare.  Printre  cele  mai cunoscute  dintre  cărţile  ei  se  numără  Plopii  din  Berlin,  Crabii  eremiţi  şi  Păşunile  verzi.  A câștigat Premiul pentru cea mai bine vândută carte norvegiană în 2005 și Premiul Brage în 2001. Plopii  din  Berlin  este  disponibilă  cu  25%  reducere  pe  site-ul  Editurii  Univers(www.edituraunivers.ro).

Chiar țin să citesc cartea aceasta, pentru că este cartea pe care începusem să o citesc înainte de a veni în București și, în vâltoarea evenimentelor, am abandonat-o. Nu pentru că nu mi-ar fi plăcut, ci pentru că vreme îndelungată n-am mai avut când să citesc. Nu-mi mai amintesc mare lucru din ea, dar acum am un motiv în plus să reîncep să o citesc. Și mai sper că vor urma și alte  titluri interesante în această colecție cu o denumire atât de inspirată. Țineți aproape! Vă voi anunța de fiecare dată când voi primi noutăți.

4 comentarii:

  1. Eu la 11 am program de serial ! In clipa asta sunt ff ultra fascinat de serialul The Americans, tocmai am terminat sezonul 1 in weekend si abia astept sa ma bag in pat cu episodul 1 din sezonul 2...mai am vreo 30 de minute pana la 11 in clipa asta, (ca sunt pe timp central UE)...abia astept !

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca e vorba de 11 dimineata.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...