luni, 11 iulie 2011

Ati fost vreodata la Slanic Moldova?

E o statiune in judetul Bacau, in zona montana, cunoscuta pentru izvoarele sale cu proprietati curative...un loc in care am mers de multe ori, inca de cand eram foarte mica si de care, intr-un fel, ma leaga amintiri placute. Mi-as dori sa trag o fuga pana acolo cat timp voi fi la Bacau, sunt vreo 80 de km din cate tin minte, deci n-ar fi greu, dar benzina...E un aer atat de curat acolo, are o aroma aparte, poate si datorita izvoarelor, dar si datorita padurilor ce inconjoara micuta statiune...nu stiu ce schimbari au mai avut loc pe acolo in ultimii ani, daca s-a investit sau nu...ultima data cand am fost, erau multe ce lasau de dorit...insa atmosfera imi placea enorm...nu erau foarte multi turisti, locuri de distractie urbana prea putine, vilele parasite emanau un parfum al altor vremuri, demult apuse...aveam senzatia de intoarcere in timp, intr-un timp in care nu avusesem ocazia sa traiesc...poate si lipsa aglomeratiei m-a facut sa indragesc acest loc...si aerul usor sarat...e frumos acolo...sper ca voi reusi sa fac o mica excursie, sa imi reimprospatez impresiile si sa va pot povesti mai multe.

3 comentarii:

  1. Am fost. E grozav. Ce importanta au amenajarile?? Cu cat e mai salbatic, cu atat e mai frumos! Si apa care formeaza cascada aceea artificiala parca creaza atata racoare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daaaaa ! Am stat doua saptamani . O statiune super !

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu care credeam ca e mai putin cunoscuta statiunea. Din pacate, n-am ajuns...trag speranta poate in august sau septembrie cand ia sotul cealalta bucata de concediu.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...