luni, 25 iulie 2011

Putin spus revoltata



Dupa 20 de ani petrecuti la un loc de munca, sa te vezi dintr-o data disponibilizat in urma unui test grila care nu are de-a face catusi de putin cu competenta ta in acel serviciu, poate fi groaznic si este groaznic....e o lovitura greu de suportat cand ai peste 50 de ani si posibilitatile de a-ti gasi un alt loc de munca sunt extrem de reduse.   Cu atat mai mult cand stii ca erai si cel mai vechi si cel mai competent. Fara lipsa de modestie sau subiectivism. Dar, asa se intampla cand esti cinstit si iti faci treaba si nu te bazezi pe nimic altceva decat pe tine. Corectitudinea testarii poate fi pusa la indoiala si ea, doar traim in Romania, dar sa zicem ca nu ma leg de acest aspect...Lucrurile corecte creeaza atata rumoare in tara asta, cum a fost si cu bacul de anul asta, incat abia incorectitudinea face parte din rutina si nu invers. 
Frustrarea se impleteste cu furia si devine revolta...o revolta interioara perfect indreptatita si nu ai unde si cui sa-ti strigi dreptatea si nedreptatea ce ti s-a facut...pentru ca scrie negru pe alb si trebuie sa te conformezi procedurii. Nu ca o alta procedura ar fi putut fi nepartinitoare...suspiciuni ar fi existat indiferent de modul in care s-ar fi facut disponibilizarile. Pentru ca la noi, nu poti sa nu orivesti lucrurile astfel...incoruptibili....prea putini sunt...si nu acolo unde trebuie...cei incoruptibili nu pot fi pioni principali.
Revenind la ceea ce m-a facut sa scriu acest subiect, pot spune ca azi am trecut prin clipe grele, de dezamagire, de durere, de indignare...de revolta...si probabil ca tatal meu a fost si mai revoltat in sinea sa si mai indurerat...am facut tot posibilul sa-mi stapanesc plansul in fata lui, sa nu-l amarasc si mai tare. Ma doare ceea ce i se intampla...nu e drept...

12 comentarii:

  1. Romania e tara aceste ineptii fara margini,pana si bacul a fost grila la un moment dat,totul este grila.
    Eu cred ca tot ce se intampla Romaniei si Romanilor este un experiment pe un esantion mare coordonat din afara pe care slugarnicii si acrobatii nostri din institutii il accepta pentru ca nu au incotro.
    Poate gresesc,insa sunt putine sanse ca aceasta afirmatie sa fie neadevarata.Suntem tara cobai.

    RăspundețiȘtergere
  2. Viata ne rezerva multe surprize, unele total neplacute. Dar nu avem ce face, decat sa speram la un mai bine in viitor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Andreea, nimic nu e corect, si chiar si dupa ce iesi la pensie, nu te mai cunoaste nimeni, fostii subalterni si colegi nu te mai cunosc, sunt multe nedreptati pe lumea asta. ii doresc tatalui tau multa tarie, si sa aiba curajul si puterea sa treaca peste acest hop, sa isi gaseasca el ceva sa faca pe langa casa sa isi ocupe timpil, si ceva sa ii iasa si ceva bani.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Loopoo: Civil intr-un serviciu aferent armatei.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Cu blandete: Nu m-am gandit pana acum atat de departe, dar orice e posibil.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Derscanu: Fara speranta, ce ne-am face?

    RăspundețiȘtergere
  7. Trebuie ca tatal tau sa se adune, si sa incerce sa faca altceva. Timpul le va rezilva pe toate, crede-ma. Cu credinta si rabdare isi va gasi altceva din care sa aduca bani acasa, crede-ma.

    RăspundețiȘtergere
  8. La examenul tatalui tau. M-am prins tarziu, dar atat de rapid e creierul meu.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...