vineri, 29 iulie 2011

Week-end....cica...


Cu ochii impaienjeniti, desi stropiti in prealabil cu apa, ma indrept spre bucatarie si iau de pe raft doua cani…a mea e inscriptionata cu dedicatie din partea sotului “pentru minunata sa sotie”. Pun in ele cafea…adica ness…ultimul…borcanelul s-a golit, gata cu el…amestec, prepar si le dau putin la microunde ca parca rece nu merge…ufff, s-a terminat si laptele…in frigider pare sa bata vantul…deci daca vreti putina racoare, va invit in frigiderul meu.
Ma asez in lateralul micii masute din bucatarie, cu laptopul pe brate (uite d-aia mi-e incomod sa scriu la tastatura de la calculator) si constat mai mult sau mai putin surprinsa ca e vineri…adica inceput de week-end…neinteresant…nu va fi week-end in toata regula, o stiu deja…si asta pentru ca sotul va trebui maine, cel putin, sa lucreze in particular…fiindca banii s-au terminat si fara bani, nu putem supravietui…si uite asa, ca in multe alte cazuri, se sacrifica timpul petrecut cu cei dragi in favoarea sau din cauza banilor…la noi nu e cazul de exces de zel sau de lacomie, ci de nevoie. Si uneori ma simt atat de neputincioasa si chiar inutila cand vad ca eu sunt incapabila de a aduce venituri suplimentare.
Dar gata, trebuie sa alung starile neplacute…trebuie sa gasesc si ceva frumos in toata chestia asta cu week-end-ul…oh, nu…mi-am amintit ca prognoza arata ploi, deci va fi si mai greu sa ne petrecem timpul intr-un mod placut…dar poate n-o sa ploua non-stop, ci in averse, si atunci e cu atat mai frumos sa te grabesti spre casa de teama sa nu te prinda ploaia. Trebuie sa-mi eliberez putin creierul de griji si altele din sfera asta…dar cum?...
Voi cum va petreceti acest week-end? Pe unde va vor duce rotile? Indiferent de optiune, eu va doresc tuturor un sfarsit de saptamana cat mai placut!...si plin de lucruri pozitive.

5 comentarii:

  1. Eu o sa impachetez carti, haine, farfurii si alte treburi...si ce crezi? O sa ma mut! O sa ma distrez maxim, am spus!

    RăspundețiȘtergere
  2. Te muti? Interesant...tot pe-aici? sau...in vacanta?

    RăspundețiȘtergere
  3. O sa ma dezbrac de dezamagire aruncand-o prin desisuri,maine alerg la margine de rau sa sorb padurea,sa ma imbrac din nou in verde.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu cred c-o sa beau o berica, cumva, cu cineva, sa vedem... :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Tot pe aici! Adica o strada ceva mai departe! :)) Vacanta e mai tarziu...in septembrie!

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...