sâmbătă, 3 septembrie 2011

Cand boii lipsesc



Nu-mi plac zilele ca asta cand nu mi-s toti boii acasa, mai ales ca nu-mi gasesc motive clare, pur si simplu parca as vrea ceva si nu stiu ce, parca ar fi trebuit sa fac ceva si nu am facut sau am facut si nu trebuia sa fac...ceva in genul. E diferenta intre boii plecati si inecarea corabiilor, diferenta de nuanta si de gravitate. Sa fiu multumita ca doar boii mi-s plecati si nu mi s-au inecat corabiile, ca atunci era mai rau. Femeile astea, mereu sunt nemultumite, nu? Ei, hai, ca nu-i chiar asa...si eu macar nu sunt cicalitoare, asa ca nu afectez si pe altii cu nemultumirile mele. Ca va plictisesc pe voi, e altceva, puteti scapa cu un click de mine, nu?
 Cred ca o parte din vina o arfe faptul ca m-am trezit tarziu, si acum am senzatia ca am pierdut o parte din zi. Judecand din momentul in care m-am trezit, acum ar fi trebuit sa fie mai devreme, dar am ratat o bucatica de zi dormind. Stiti ce am observat? Ca nu mai sunt atat de somnolenta in ultimul timp, rareori adorm la pranz, de fapt de obicei dorm 6-7 ore pe noapte si cam atat. Prea mult somn inseamna uneori pierdere de vreme, nu? Ce, n-oi avea timp destul sa dorm? Numai cand ma ajunge oboseala am perioade in care se resimte lipsa somnului de zi.  E drept ca acum mi s-a mai dat la brazda si fata, are zile in care totusi doarme cate o ora fara intrerupere, dar alteori nu vrea sa doarma fara sa-i fiu alaturi. Si atunci, eu citesc, daca tot mi-s consemnata in dormitor. Daca e cartea interesanta, poate sa-mi fie somn si nu ma lasa sa adorm.
Aseara am petrecut la cumparaturi...nu, nu va inchipuiti ca ne-am rasfatat, am cumparat doar mancare si o tablita de scris pentru cea mica. O ia pe urmele ma-sii, sa stiti...scriitoare de mica. Acum uitandu-ma la ce am cumparat, nu-mi vine a crede ca au costat atat si dupa cum preconizez, nici nu vor ajunge prea multe zile...dar asta e, mancarea e lux la noi, nu? Am asa un chef de gatit, dar imi lipseste un imbold, o idee,, nu stiu. Acum, cand este mancare, m-a lovit si pe mine cheful. Si cand va fi necesar, nu ma urneste nici nevoia.
Azi mi-a placut totusi racoarea de afara, ca nu era nici din aia rece, dar nici n-am mai murit de cald. Am avut parte de o plimbare placuta, si sper sa fie asa si cea de seara. Si sa fiu intr-o dispozitie mai optimista, mai placuta. Ma incearca printre altele si o mica durere de masea...momentan abia se simte, dar tare ma tem de mai rau, ca eu prefer orice, dar nu dentistul.

2 comentarii:

  1. Nici eu nu dorm mult. Cam 5-6 ore pe noapte. Dar ma apuca oboseala cateodata. Spre exemplu, aseara am adormit pe ora 20. Ma durea capul. M-am trezit abia azi dimineata. :))

    Scriitoare de mica, bun asa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu somnul de noapte si eu sunt certata,dar recuperez strasnic dupa ora de la sala ziua.
    Cat despre dentintisti nu pot decat sa-ti spun,cel care iti va castiga increderea va fi si cel la care te vei duce chiar mai repede decat crezi.Al meu pana si pe scaun ma ajuta sa urc.
    Boii nu vin daca nu te duci dupa ei,mai plimba-te o data.Va fi si mai bine. :)

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...