joi, 22 septembrie 2011

Ce-atata Schengen?


Cu ce ma incalzeste pe mine, ca simplu cetatean Schengenul asta? Da serios acum...ce atata tam-tam, de parca spatiul ala Schengen ar rezolva toate problemele tarii, ne-ar da sa mancam, ne-ar da de munca, ne-ar da o viata mai buna. Pe mine nu ma intereseaza ca Romania sa intre in Schengen. N-am de ce sa-mi bat capul cu asta, nu ma consum ca nu intra etc., etc. 

Ca stat ce avem de castigat?
Parca intrarea in UE ne-ar fi adus caini cu colaci in coada. Eram eu prea cruda atunci, dar nici la momentul ala nu am vazut cu ochi buni intrarea in UE. Ce a insemnat intrarea in UE pentru muritorii de rand? Preturi europene la salarii romanesti, diferite restrictii asupra unor activitati neconforme cu standardele UE, ca sa ne aliniem, vezi dom’le la cerintele alora. Pai de ce trebuie sa ne aliniem, sa ne dicteze altii cum sa taiem porcul sau cum sa mulgem oaia? Cica asa primim si noi ca stat bani europeni pentru diverse proiecte. Si rata de absorbtie care a fost? Daca eram atat de interesati sa facem ceva, o faceam, dar...

Ne-au crescut preturile la tigari, la benzina, la toate alea, ca sa ajungem intr-un timp de la preturile din celelalte state UE. Dar salariile? Salariile cand vor ajunge asemenea celor din statele UE?

Mie nu mi-a trebuit nici UE, nu-mi trebuie nici Schengen. Si daca unele state se opun intrarii Romaniei in Schengen, n-ar trebui luminatele capete sa se mire. Motivele sunt mari cat Casa Poporului si nu-ti trebuie ochelari sa le vezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...