marți, 22 noiembrie 2011

M-am intors! Din nou


Vineri…18, nu 13, dar n-a fost diferenta pentru mine la dracusorii ce si-au gasit culcus la capul meu. Acu ori ca-s eu nebuna, ori c-am avut motive intemeiate, nu-s in masura sa dau un verdict, dar cred ca depinde de unghiul din care privesti. Ori n-am inteles eu bine, ori situatia n-a putut fi evitata, cert e ca n-am mai plecat vineri cum preconizasem, dar asta n-am stiut-o decat pe la 6 seara si nici atunci cu certitudine. Dar cu bagajele la usa si pe picior de plecare am stat toata ziua. Am plecat sambata de dimineata, drept pentru care ne-am prelungit sederea pana luni. Astfel se explica lipsa mea, dar nu cred ca si-a facut careva griji. Insa pentru mine e ca si cum azi ar incepe saptamana, deci vreau putina clementa daca voi incurca zilele.

Se anunta o saptamana plina, o am ca musafir pe sora-mea, maine incepe Gaudeamus, pusculita e destul de saraca, dar imi mentin optimismul macar la suprafata. De fapt, ce vorbesc eu? am motive garla sa nu fiu optimista, doar ca incerc sa evit a face din ele unicul tel al gandurilor mele. Cand stiu ca nu rezolv nimic prin zbucium, incerc sa raman pasiva. Totusi, nu poti filosofa pe stomacul gol, asa ca vreau-nu vreau, trebuie sa gasesc o modalitate de asigurare a zilelor de maine apropiate.

Dar, sa va vorbesc si despre chestii mai placute. Week-end-ul a fost fain, chiar daca vremea ne-a cam inghetat oscioarele, Bacaul l-am regasit in acceasi atmosfera, chiar daca in aspectul sau s-a mai schimbat pe ici pe colo cate ceva. Evident ca n-am avut cand sa-l strabat la pas, in afara de o scurta raita prin piata de unde mi-a cumparat bunicul blugi si ghete, ca unui copil ce sunt. Se apropie onomastica mea si cum nu ne mai vedem atunci, am primit cadoul in avans. Asa ca acum ma pot lauda cu o pereche de ghete aproape identice cu ale fii-mei de doi ani, imi plac pentru ca, fiind model de copii, sunt haioase si practice. Eu nu am ce face cu incaltaminte sau imbracaminte eleganta. Modul meu de viata cere ceva practic si comod, de-aia nu ma vedeti prin mall-uri in cautare de ultimele aparitii in moda. Ei, nu numai de asta, mai e si buzunarul de vina, dar asta e alta poveste.

Acum, sa vad si eu ce s-a mai scris, ce sa mai scriu, ce s-a mai intamplat. N-am avut eu timp de stiri. Chiar daca am avut televizor in camera, pustoaica asta mica, fiind obisnuita sa doarma fara factori perturbatori, ne-a somat sa inchidem televizorul cand o puneam sa faca nani. Am incercat noi sa ne facem ca nu intelegem, si atunci s-a aratat mai ferma, a cautat telecomanda si i-a intins-o lui tati- achide azolu. Ce nu era clar?

Asadar, bine v-am regasit! Sa aveti parte de o saptamana incantatoare, cu reusite pe toate planurile.

4 comentarii:

  1. Sa stii ca io unul, obisnuit cu volumul tau de scrieri, mi-am pus niste intrebari :) Cu stirile, dupa cum vezi, te mai tin eu la curent, in stil propriu :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu sunt cam aglomerat, dar ce sa-i facem, blogul tre' sa fie pe locul doi, sau trei.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Derscanu: Asa e, nu intotdeauna putem trata blogul cu prioritate.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...