joi, 10 noiembrie 2011

Sa trecem la garderoba de iarna


Azi iar am pornit decalat. Adica nu am facut lucrurile in ordinea lor fireasca. Garderoba aia groasa-groasa inca nu era scoasa din debara. Eu insami mai puneam un tricou pe sub geaca de fas grosuta, inca mai mergea imbracamintea moderata. Dar de azi, puloverele groase ies la inaintare, la fel pantalonii grosi. De dimineata, al meu mi-a cerut haine din astea de iarna. haine care zaceau in fundul debaralei. Si scoate, scoate… am gasit eu o parte, dar pantalonii lui inca nu i-am gasit. Deci sunt in plin proces de munca, intr-o pauza. Si stiti cum imi vine sa deschid geamul sa las sa zboare pe caldaram tot felul de haine… Cand le vad asa multe, nici nu-mi vine sa le sortez. Iar se va umple dulapul pana la refuz. Din 3 pulovere se umple raftul, asa ca… ma-ntelegeti ca-s cu nervisori de dimineata. Si astept sa-mi treaca. Ma delectez cu o cafeluta mai calda ca de obicei, privesc frunzele vestede si ude si simt cum ma adancesc intr-o stare anxioasa. Sper ca n-am s-o tin asa pana-n primavara, trebuie sa ma obisnuiesc, partial am facut-o, dar cand vad toate hainele astea groase si ma inchipui incotosmanata in ele, o greutate parca ma apasa. Casa  mi se pare prea mica, simt nevoia de mai mult spatiu unde sa pot pune in ordine toate chitibusurile adunate si pe care nu ma incumet sa le arunc si toate lucrurile marunte, dar necesare ce nu au un loc adecvat.

4 comentarii:

  1. Uuuuufff, ce urat! Si eu trebuie sa pun in masina instrumentul de rascait gheata de pe parbriz. Si va trebui sa ma trezesc s cu cinci minute mai devreme, sa am timp sa dezghet masina!
    Dar... observ cu uimire ca deja toamna se apropie de final. Atat de repede a trecut, incat probabil ca abia vom constientiza ca este iarna afara si.... se va termina! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Hai maaaa!!!... ca nu o sa tina mult ,iarna !!! Vine ea primavara.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu inca sunt la maneca scurtaaaaaaaaa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cât aș vrea și eu să nu fie nevoie de garderoba de iarnă! Am făcut de curând mutările de rigoare prin șifoniere, pentru a face loc hainelor groase, ce par să nu încapă nicăieri, deci stările tale îmi sunt cunoscute. Dar, să-l ascultăm pe Florentin și să avem încredere că „vine ea, primăvara” :) Cu cât mai repede, cu atât mai bine.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...