marți, 17 ianuarie 2012

Care e solutia?

Desi fac parte din latura pasiva a societatii, nu inseamna ca ma multumeste situatia existenta, nivelul de trai din Romania si toate celelalte aspecte care au scos oamenii in strada. N-am iesit insa sa protestez pentru ca stiu ca asta nu ar schimba situatia nici in bine, si probabil nici in rau. Si pentru ca cei care protesteaza, dar si cei care, desi nemultumiti, stau comod in fotoliu sau pe canapea, nu au un ideal comun in afara de demisia lui Basescu si a liotei sale. Pentru ce ar urma dupa aceasta demisie, nu vad sa aiba nimeni o solutie. OK, sa zicem ca reusesc sa-i dea jos pe astia, dar are cineva o solutie viabila unanim aceptata pentru Romania? La care sa achieseze cea mai mare parte a populatiei?

Da, stiu, vorbesc discutii. Poate ca am pretentii prea mari, dar as vrea sa vad un ideal complet, o solutie concreta, cuprinzand toate aspectele necesare iesirii din impas. O tara in care toata lumea sa duca un trai confortabil este greu de realizat, or noi nici macar nu stim pasii ce ar trebui facuti pentru asta. Primul si rezultatul nu sunt suficiente. Si ne lipsesc destule elemente, mai sunt si piese ce trebuie inlaturate. E greu de insanatosit societatea in care traim. Pe langa indivizii de sus, adica cei aflati in functiile importante ale tarii, mai sunt si indivizii de jos (a nu se intelege neaparat cei mai saraci, ci lichelele, leprele ce fac rau), ambele categorii fiind daunatoare. Moamaaa, ce comunist suna ce spun eu aici.

8 comentarii:

  1. Nu suna comunist... suna a adevar. Durerea asta o am si eu, il dam jos si? Ai sa vezi ca din pamant din iarba verde se va ridica o cloaca si mai mare decat cea existenta azi. Se vor ridica cei ce au regizat din umbra, la fel ca si in '89. Si culmea va fi ca tot va mai fi cate ceva de furat... Nu vad folosul de a iesi in strada doar pentru ca un alt grup de javre sa se imbogateasca pe spinarea noastra batatorita de jandarmi sau pe capetele noastre sparte de huliganii de pe stadioane. Chiar si daca mi-ar garanta cineva ca protestul va fi pasnic nu as merge. Pentru cine sa ingheti in Piata? Pentru unu care va venii la putere si se va umple de bani in timp ce eu ma raportez in continuare la eruo dar am un salariu infect in lei? Nu multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am scris un comentariu, m-am razgandit. Acum stiu de ce m-amn razgandit prima data: mi-a trecut prin cap ideea ca solutia poate fi tocmai articolul tau si altele asemanatoare. Observ cu placuta surprindere ca multa lume e preocupata de ceea ce se intampla. Acest lucru s-a mai intamplat si cu ocazia altor tulburari, insa intotdeauna pana acum s-a propus doar inlocuirea puterii prezente. Acum, pentru prima data, romanii incep sa fie constienti ca simpla inlocuire a puterii nu rezolva problemele, pentru ca traim intr-o societate bolnava. Nu numai noi, romanii, ci intreaga lume este bolnava, la noi insa se observa foarte bine acest lucru. Principiile care au functionat pana acum nu mai functioneaza.
    Solutia nu o vom gasi noi, oamenii. Insa preocuparea pentru a gasi o solutie ne va aduce intr-un viitor oarecare si inspiratia necesara.

    RăspundețiȘtergere
  3. Andreea, stai linistita! Nu suna decat asa cum au zis si Nucsoarele, a adevar. Si eu ma intrebat si rasintrebam: bun si cine vine sa faca ce? Nu am ce raspuns sa imi dau. Nici nu stiu pe cine as putea vota. Are atat de multe petice sacul asta, ca se rupe mai mereu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca nu ma asculta nimeni pe mine, ce sa va fac ?
    Solutie interimara de urgenta tranzitorie: Tariceanu.

    Pe viitor ideal: campanie prezidentiala Marian Vanghelie pe rosii-verzi (stanga, ecologistii, si diverse minoritati) vs. Mihai Razvan Ungureanu pe galbeni-portocalii (centru, centru-drepta, conservatori), cu UDMR, ca intotdeauna, swing-vote, (care in estimarea mea in aceasta varianta de campanie prezidentiala ideala pt Romania, va alege sa sutina Vanghelie cu probabilitate de aprox. 68 %, desi nu se stie niciodata, deci ar fi palpitant de strans, cat si util pt clarificare de pozitii, cat si MISTO de tot din toate punctele posibile de vedere pt Romania)...facandu-ma si pe mine o data fericit si interesat sa merg si eu la vot cu bucurie si ceva interes macar o data cat mai am dreptul asta...mai aveti 6 ani sa sustineti si sa implementati recomandarile mele.

    RăspundețiȘtergere
  5. P.S. Diaspora ar vota probabil Ungureanu, dar UDMR-ul daand voturi lui Vanghelie chiar ar iesi strans de tot.

    Am si pregatit videoclipuri cu Eminem, atat pt prima faza de campanie electorala de impact si ridicare de interes, (un videoclip alaturat cantecului larg cunoscut Slim Shady), cat si pt cea a doua faza de discutie mai serioasa despre problemele economice, cu aluzie mai trist nostalgica insa non-inflamatoare, (datorita melodiei line), la cei din trecut care posibil au cam ruinat tara, dar si dulce patriotica pt capturarea voturilor PRM (videoclip alaturat cantecului Beautiful) .

    Am si slogan-motto de campanie pt dl Vanghelie, ca sunt sigur ca dl Ungureanu se va pricepe sa-si gaseasca unul singur: "Marian Vanghelie-un presedinte nou pt o tara noua".

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu fiti rai ! Sa stiti ca NU fac misto de loc. Chiar daca pare un pic de nivel de circ, NU e circ rau, e BUN. Si mai clarific inca o data pt toata lumea, dl Marian Vanghelie NU este un agramat si NU este un prost, doar sufera de o varianta ff usoar de clumsy child syndrome, probabil de la o usoara deprivare accidentala minora, cu adevarat nesemnificativa de oxigen la timpul nasterii, de care NU mama lui sau tatal lui sunt de vina. E totodata un om ff stabil echilibrat emotional, efectiv fara patologie semnificativa caracterologica. Mai are un pic de bevoie de sprijin de o echipa cheie mai competenta de sustinere si consultanta, si efectiv e un candidat atat util, cat si viabil, (competent si eficient), probabil optimizabil la nivel corespunzator pana va veni viitoarea campanie prezidentiala.

    RăspundețiȘtergere
  7. Re Monica Tatoiu: cred ca e o idee buna, mai ales in loc de dl Tariceanu, propus inital de mine ca solutie interimara de urgenta, insa, IMHO, trebuie sa-si faca o operatie estetica, deoarece in ultimele videoclipuri in care am vazut-o, arata destul de rau, plus mi-e teama ca se expune excesiv bronzatului artificial, care chiar e nerecomandabil in cantitati excesive la nici o varsta, daramite la peste 50 de ani, cand se stie ca incepe sa cresca si incidenta cancerelor de piele...desigur, bat in lemn, nu doresc nimanui asa ceva, am zis doar ce scrie pe CNN-Health.

    Totusi un politician profesionist trebuie sa arate cat de cat sexy ca sa fie electabil, si am impresia ca d-na Tatoiu se afla la o varsta mijlocie cam ingrata din acest punct de vedere, adica poate trebuie sa asteptam pana cand implineste minim 69 de ani, dupa aia e OK iar, ca devine chiar "cute"/dragalasa, usor vulnerabila, deci cu ceva potential atractiv din nou.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...