miercuri, 25 ianuarie 2012

Feminism? Egalitate? Neah, suntem diferiti

Lupusor imi solicita un articol pe teme feministe... hmmm... da’ eu nu-s feminista, cel putin nu cred sa fiu. N-as putea sa sustin suprematia sexului din care fac parte, pentru ca eu am opinii moderate in ceea ce priveste cele doua sexe. Nu am cazut in niciuna din extreme. Ca sa raspund oarecum mesajului transmis prin al sau articol, or fi barbatii de neinlocuit, dar si femeile-s asemenea. Ambele sexe sunt utile omenirii in general si unul altuia in aceeasi masura. Eu insa nu le consider egale, pentru ca n-au cum, sunt diferite din multe
puncte de vedere. Au si parti asemanatoare, date de apartenenta la aceeasi specie. Sunt facute sa se completeze reciproc, dar si sa se lupte unul impotriva celuilalt si, nu in ultimul rand, sa se iubeasca. Interesant acest aspect... lupta insotita de iubire. Dar razboiul sexelor e o realitate, fie ca ne place sau nu sa recunoastem.

Cu defecte si calitati, mai mult sau mai putin suportabile, viata barbatilor n-ar mai fi viata fara femei, si nici a femeilor fara barbati. Va place sau nu, trebuie sa ne suportam reciproc. Nu putem fi inlocuite, dragii mei cavaleri, asa cum nici noi nu v-am putea inlocui cu „surogate” permanent.

10 comentarii:

  1. Pai nici eu nu sunt misogin, bre, ma stiti ca sunt baiat bun :), dar scrisei si eu un text asa, mai la misto, sa vad ce pot sa scot din mine :)
    E foarte adevarat, nici noi n-am putea fara voi. SI ca sa le completez pe locatarele Casei cu Nuci, si eu apreciez tot femeile adevarate, ce stralucesc prin calitatile sufletului, ce stiu sa se faca placute in orice imprejurare si care iubesc dezinteresat barbatii alfa :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu remarc doar ce ciudat suna in urechile mele de individualist "Ambele sexe sunt utile omenirii". Serios, cu ce ma incalzeste pe mine daca sunt util Omenirii? Punctul meu de vedere e ca eu nu ma privesc din afara, prin ochii "omenirii", ci privesc omenirea prin ochii mei. Pentru mine intreaga omenire se invarte in jurul meu. Daca eu incetez sa exist, penbtru mine nici omenirea nu mai exista.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca ar fi asa, inseamna ca majoritatea oamenilor, cand fac sex, se gandesc la perpetuarea speciei. :)
    Eu cred ca perpetuarea speciei e altceva; partial e "egoismul genelor", insa in cea mai mare parte e o simpla manipulare.
    Parintii isi doresc multi copii, pentru a fi o familie puternica si sa aiba cine-ti da o cana de apa la batranete - asa era in trecut. De ce era de preferat sa ai copii de sex masculin? Mai multe brate de munca.
    Iar conducatorii isi doresc multi supusi, eventual multi muncitori si multi soldati. Evident, tot copiii de sex masculin erau preferati.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici viata unor barbati n-ar mai fi viata fara alti barbati, si nici viata unor femei n-ar mai fi viata fara alte femei, nici viata unor barbati nu ar mai fi viata fara atat femei cat si barbati, si nici viata unor femei nu ar mai fi viata fara atat barbati cat si femei...ma simt ff profund subtil scriind aceasta adaugire nuantata, desigur...insa in general, IMHO, viata nimanui nu ar mai fi viata fara atat D-zeu cat si concubina oficiala a dansului, mama Natura.

    RăspundețiȘtergere
  5. Drept care eu personal pot sa anunt optimist si sutinator de moral/morala ca am ajuns la concluzia ca Apocalipsa si post-Apocalipsa NU se vor intampla, cel putin nu atata timp cat ma intereseaza pe mine, cam estimativ pana in anul 2128, cam cat timp ar trai un posibil teoretic descendent de-al meu, hai, ca sa ii includ si pe posibilii nepoti si stranepoti, inca 2 generatii dupa aia, deoarece de la stra-stranepoti incolo chiar cred ca nu-ti mai poate pasa sincer realist prea mult de posibila lor soarta, (desi sunt sigur ca dl Charles Dickens ar fi fost mandru si fericit sa afle ca va avea cel putin un stra-stra-stranepot ff talentat si cute in persoana d-lui Harry Lloyd, actor ce va aparea recent si intr-un film in regia d-lui Nae Caranfil, numit Mai aproape de luna), chiar daca, asa cum ma speriasem pe blogul lui loopoo recent sub postul lui despre barbatii pe cale de disparitie, incet incet functionarii umani vor fi inlocuiti de functionari androizi made in China dupa patent japonez.

    RăspundețiȘtergere
  6. PS Eu personal cred ca barbatii sunt mai utili pt baietii gay decat pt femeile heterosexuale, deoarece eu personal nu am reusit sa ma descurc niciodata singur cu vreun posibil vibrator, insa am auzit ca femeilor care incerca acest fel de instrument nu le mai trebuie barbati adevarati dupa aia ca intr-adevar acestia nu se comporta la fel de misto, plus ca le pun la diverse munci. In plus, in general, daca e absoluta nevoie de material genetic pt reproducere, acesta poate fi prelevat din timp si pus in congelatoare ca sa ajunga un timp destul de indelungat si dupa disparitia ultimului barbat de pe Pamant, pana la o eventuala repopulare cu cativa barbati necesari fie in mod util pt mentinere de specie, fie in mod placut pt baietiui gay, care daca nu au disparut pana acum de pe Terra, nu cred ca exista vreosansa sa dispara chiar atat de usor nici in viitor, desi ar putea probabil exista temporar in viitor o mica perioada de lipsa de pe piata.

    RăspundețiȘtergere
  7. PPS Ma grabesc sa adaug ca Sotul Andreei Iulia Toma este o exceptie, (care, desigur, este util ca sa confirme regula).

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...