joi, 5 ianuarie 2012

Scurte pe scurt


S-au intamplat destule cat am lipsit in lumea noastra mondena si nu numai. Si chiar si acum pe tapetul televiziunilor de profil bantuie subiecte de maxim interes care pe mine ma cam dezgusta. Ca sa le iau asa, pe scurt pe fiecare...

Becali nu rateaza nicio ocazie de a se da in spectacol si de a face caz de pomenile lui. Ma mir ca la vasta sa cultura religioasa de mare pelerin pe la muntele Athos, nu stie ca nu trebuie sa etaleze faptele bune pe care le face, pentru ca ele se transforma in reclama, nu se mai numesc fapte de milostenie. Nu trebuie sa stie tot poprul ca tu ai scos din buzunar 800 de milioane si le-ai aruncat multimii adunate in jurul casei tale. Daca n-ar fi cunoscut pentru aceste sesiuni de primit colindatori care nu colinda, n-ar mai sta tiganii si nu numai gramada la poarta lui in fie are Ajun de Craciun.

Apoi, m-am crucit vazand popii batandu-se la Bethleem.
Nu mai zic de programele de Revelion de la televizor, care m-au facut sa prefer concertul transmis in direct din Piata Constitutiei si, ulterior, o emisiune de pe Zone Reality.

Pe urma au urmat tripla crima urmata de sinucidere, incaierarea tiganilor ce s-a lasat cu un mort, accidentele rutiere si... colac peste pupaza, anuntarea intentiei lui Irinel Columbel de a candida la primaria capitalei.
Misto de tot, un inceput de an de vis, incununat de cele 20 de mini- cutremure din noaptea de 1 spre 2 ianuarie. Acum putem astepta linistiti apocalipsa, nu? Si asta vine dupa 5 ani de cand am intrat in U. E.

4 comentarii:

  1. Stiu ca de obicei eu iti faceam revista presei mondene, dar m-am saturat sa mai comentez astfel de evenimente obscure...

    RăspundețiȘtergere
  2. Re ciomageala de la Bethlehem:

    Bataia cu ciomege este un obicei traditional bine cunoscut la nivel de comportament antropologic descris la diversii profesionisti de tip calugar crestin de est. (Am citit despre asta pe net si am remarcat si eu personal ca martor o data chiar in Bucuresti, post 1989, cand m-am mirat, dar am stat ulterior de vorba cu unii care stiau despre asta, si am inteles ca nu trebuia sa ma mir chiar asa de tare, desi, desigur, este bine, din punct de vedere securitate, ca Politia sa fie prezenta incat sa nu fie cineva ranit in mod nejustificat, sau violent brutal, fara respectarea anumitor reguli minim necesare, sau sa nu se extinda nelinistea in publicul mai larg spectator).

    RăspundețiȘtergere
  3. Re povestea la care am fost eu martor:

    S-a intamplat in anii de dupa 1989, cand au inceput sa vina diversi calugari sau alti misionari crestini ne-ortodocsi straini in vizita in Romania, si, in ocazia respectiva, unii au stat prea mult in jurul unei biserici de s-au enervat administratorii acelei biserici ca le pot cumva influenta enoriasii prin posibile activitati prozelitiste efectuate in mod neetic si posibil neconform cu acordurile ecumenice in vigoare la acel timp semnate de BOR re activitatile de prozelitism intra-crestin, si au trimis calugarii ortodocsi cu ciomegele sa-i goneasca de-acolo, cf. traditiei.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Loopoo: Daca n-ai mai facut-o tu, trebuia s-o faca cineva. :)))

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...