joi, 16 februarie 2012

Cu hartiile de gat


Am reusit sa trec in revista seria de acte si hartiute necesare inscrierii la disertatie. Toti insista sa o dau acum, in martie- mama, bunica, sotul, ... pisica n-am. M-am crucit putin. Abia ce mi-am scos in vara diplomele de bac si de licenta din arhiva facultatii. Acum cica trebuie sa le depun iar, doar asa, cat sa dau examenul, pana ce vine si diploma cea noua, cand o veni, ca asta de licenta au reusit sa mi-o elibereze dupa 3 ani de la terminarea facultatii- e Romania, nu? Si daca io am nevoie intre timp de ele, de cele deja emise ma refer, trebuie sa ma plimb pana la Iasi sa le iau. Ca doar nu mi le da asa, degeaba. Si daca nu ma insel,
eliberarea asta inainte de retragerea definitiva a dosarului mai si costa. Apoi, cand va fi gata aia de disertatie, iar le depui la dosar, daca le-ai scos intre timp. Faci cerere, depui diplomele, si le ridici pe toate insotite de ce noua. Cat de rau imi pare ca nu m-am transferat eu aici la o facultate, in timpul masterului. Acum, n-ar avea sens sa o mai fac.

Dar, revenind la ceea ce m-a intrigat, copiile de ce nu sunt bune? De ce le trebuie musai originale? Accepta copii legalizate doar daca duci adeverinta de la alta institutie precum ca iti e retinut originalul aolo. Mi se pare o tampenie. Atatea hartii si justificari, pentru ce?

A, mai nou, chestie care nu se facea acum... hmmm... aproape 4 ani cand dadeam eu licenta, este o declaratie pe propria raspundere cum ca tu esti autorul lucrarii si nu altul. Apoi, mai este o declaratie, daca vrei sa iti fie diploma eliberata pe numele de casatorie si nu pe cel de fata, dai cu subsemnatul ca n-ai sa soliciti ulterior o alta pe numele de fata sau pe alt nume, daca iti schimbi numele. Astfel, daca esti maritata si iti iei diploma pe numele pe care il ai casatorita fiind, esti obligata apoi sa te prezinti cu ea, in cazul in care divortezi, incununata cu numele fostului. Misto!

Nu am informatii despre cum stau lucrurile la alte universitati, dar la asta cel putin eu m-am lamurit si n-as mai repeta experienta. Si daca asa e peste tot, mai ca-ti vine sa o lasi moarta. Daca n-ar fi fost conjunctura nefavorabila, as fi urmat o facultate de stat, cu mai putine taxe abracadabrante (sper, desi... stim ca si statul are multe taxe abracadabrante). Si care se misca mai repede cu eliberarea diplomelor. Fratele meu, de exemplu, a primit diploma la scurt timp dupa licenta, cred ca in aceeasi luna. La facultatea mea, e nevoie de ani ca sa fie gata diploma.

Daca stau bine sa ma gandesc, mi-ar place sa mai fac o facultate, mai ales ca, din cate stiu, as mai avea dreptul sa fac una la stat, gratuit daca am rezultate bune incat sa prind unul din locurile subventionate. Dar acum, numai de asta nu am cum sa ma ocup. Si ar insemna 3-4 ani in care sa merg la cursuri de zi, ceea ce iarasi nu am cum, nu-mi permit inca 3-4 ani de stat fara niciun venit. Astfel ca ideea ramane o ipoteza fara sanse de realizare, doar asa, ca sa pot spune As putea sa...

3 comentarii:

  1. am luat eu hartia cu ce trebuie pentru inscriere la disertatie asa ca stai linistita toate trebuiesc in copie legalizata: diploma de bac, diploma de licenta, supliment diploma, copie certificat nastere, copie certificat casatorie,la care se adauga 2 foto tip pasaport, fisa lichidare,xeros buletin, chitanta taxa si lucrare disertatie

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar ieri, prin coincidenta re hartii si copii legalizate, etc, mi-a iesit in cale un film recomandat mie de cineva numit Certified Copy (Copie Legalizata) !

    Nu prea cred, dupa clipul cu trailerul, ca filmul asta e de tipul mai realist romantic care ma intereseaza mai mult pe mine in ultima vreme, dar totusi, fiind un film regizat de dl Abbas Kiarostami si in care joaca d-na Juliette Binoche, cred ca a meritat sa fie mentionat aici pt o posibila recomandare de vizionare.

    http://www.youtube.com/watch?v=_z18UR838X8

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...