luni, 27 februarie 2012

Etern- Femininul ne trage in sus


In fiecare zi sau aproape studiez site-ul Elefant.ro in cautare de carti interesante, asteptand o promotie favorabila, descoperind noi titluri pe care le iau in vizor. Zilele astea se afla in desfasurare promotia Etern- Femininul ne trage in sus, cu reduceri intre 10-50% la cartile ce au tangenta cu sus-numitul subiect.

Am rasfoit lista si va pot face cateva recomandari, de fapt sunt cateva carti pe care le-as vrea neaparat, altele pe care as vrea sa le citesc, dar sa zicem ca ar mai putea astepta. 

Din categoria primelor fac parte
Lumini pe zapada, ambele scrise de Anita Shreve
 Si nu in ultimul rand Vei fi acolo? de Guillaume Musso

Celelalte, care imi fac cu ochiul, dar nu asa stringent, ar fi



3 comentarii:

  1. Din lista asta am citit si eu The Pilot's Wife (Sotia pilotului) de Anita Shreve...pt ca si eu am o chestie cu pilotii. A fost OK dar nu ceva nemaipomenit. S-a facut si un film dupa aceasta carte, cu actrita Christine Lahti, (al carui tata e dintr-o familie cu radacini finlandeze, cuvantul "lahti" in finlandeza insemnand un golf de marime mica, un intrand mic al unei mari in tarm). Mie filmul mi-a placut mai mult decat cartea...se mai intampla uneori !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, se mai intampla. Se intampla si invers, filmul sa fie mai prost decat cartea. Sper sa-mi placa.Atunci cand voi ajunge sa o citesc. Acum, din pacate, trebuie sa ma abtin de la achizitii.

      Ștergere
  2. Exista 2 carti scrise de o autoare de sex feminin fata de care eu personal ma simt vinovat ca nu le-am citit, (alea de scriitori de sex masculin fiind tot 2, At Home: a Short History of Private Life, adica Acasa: o scurta istorie a vietii intime- 2010, Knopf Doubleday, de dl Bill Bryson, si Salt: a World History, adica Sarea: o istorie universala- 2002, Walker & Company- Bloomsbury, de dl Mark Kurlansky):

    The Year of Magical Thinking, si Blue Nights, adica, respectiv, Anul gandirii magice (2005, Knopf), si Nopti albastre (2011, Knopf Doubleday- Random House- Bertelsmann), de d-na Joan Didion.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...