miercuri, 27 noiembrie 2013

Din cauza de pofta de carti

Proviziile impresionante de carti adunate in ultimii 3 ani imi dau un sentiment placut ori de cate ori e privesc. Bine, as fi si mai fericita daca as mai avea inca o bibilioteca pentru depozitarea lor, dar pana la rezolvarea acestei mici probleme, ma multumesc cu faptul ca ele exista. Adevarul e ca, oricat de multe ar fi, niciodata nu mi se pare ca am destule carti. Desi cele cateva sute inca necitite mi-ar ajunge vreo cativa ani, chiar si citind intensiv, parca pot spune stop? Ma infranez eu cat pot, dar dorinte exista.

Dupa cum stiti, timpul alocat plimbarilor s-a cam scurtat, nu din cauza vremii, ci din cauza muncii, astfel ca setea mea de carti (noi sau vechi) o ostoiesc in fata laptopului, vizitand cate o librarie online, cate un anticariat online, in dorul celor fizice. Ceea ce lipseste este, intr-adevar, contactul fizic cu cartile, insa am alte avantaje. Imi place sa cotrobai prin teancurile de carti, in cautarea a orice si a nimic special, insa cand intentionez sa gasesc un anumit titlu, o vizita intr-un anticariat online imi rezolva mai rapid problema. Tastez titlul dorit in casuta de cautare, sau doar numele autorului, si in cateva secunde ma lamuresc daca au sau nu cartea respectiva. Simplu,nu?


Cam la fel stau lucrurile si intr-o librarie online, caut ce imi doresc sau pur si simplu explorez stocul de carti in functie de edituri, in functie de pret, si de fiecare data ma aleg cu cel putin o noua intrare in lista de dorinte. Cand se aduna cateva, le comand si le primesc acasa. Chiar ma gandeam zilele astea sa imi caut o carte pe care nu am reusit sa o gasesc la Gaudeamus. Am sanse mai mari sa gasesc acea carte intr-un anticariat online. Poate fi o carte sau mai multe, depinde ce variante gasesc- mai precis, parte din proza fantastica a lui Mircea Eliade, din care am citit cand eram la scoala, dar a trecut atata vreme incat lectura ar parea una noua. Plus ca nu am citit atunci toate povestirile din volumele vizate de mine. Si acum constat ca se gasesc destul de greu. Ori poate nu am cautat eu indeajuns de bine.

Apropo de Eliade, sper sa reusesc sa postez zilele acestea recenzia pe care am pregatit-o romanului Huliganii.

Numai bine va doresc! Si... cat mai multe lecturi placute...

P.S. Nu stiu cat de corect gramatical o fi titlul, dar mi s-a parut cel mai potrivit. :)

4 comentarii:

  1. Pai, nu e corect gramatical, dar din moment ce ti-l asumi, se accepta. :) Ca nu credem ca nu stii cum se scrie, de fapt.

    Astept recenzia la Huliganii, l-am citit si eu in 2013. Sa vedem ce se aseamana si ce nu in lecturile noastre.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu e corect. Trebuia sa zici: Datorita poftei de carti.
    Exemplu: Din cauza lipsei de bani nu am inca o biblioteca si imi depozitez cartile pe jos.
    Exemplu 2: Datorita sotului meu care mi-a dat bani, acum am o noua biblioteca.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am si eu aceeasi problema cu biblioteca mea; ce n-as da sa fie mai ... elastica!
    De aceea, cate carti cumpar, tot atatea trebuie sa arunc!

    La fel, cat mai multe lecturi placute va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu ma feresc de hoinareli dintr-astea. Ca sa nu ma imbolnavesc de... pofta de carti.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...